Chrumkavé čokoládové sušienky fotorecept
Foto: namarie
Toto sú najrýchlejšie a najchutnejšie čokoládové sušienky čo som kedy vymyslela. Na vrchu krásne chrumkavé a vo vnútri mäkkučké ako vankúšik. Máte ich hotové Zobraziť celý popisToto sú najrýchlejšie a najchutnejšie čokoládové sušienky čo som kedy vymyslela. Na vrchu krásne chrumkavé a vo vnútri mäkkučké ako vankúšik. Máte ich hotové za pár minút bez prikrášľovania :) Sú vhodné na osamelé i neosamelé večery pri víne a potešíte nimi nielen svoje chuťové bunky, ale aj každú nečakanú návštevu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo si necháme roztopiť na izbovú teplotu. Keď je roztopené vložíme ho do misky, pridáme cukor a vajíčko a poriadne rozmiešame metličkou na cesto, tak aby neboli v zmesi žiadne hrudky.
- 2
Keď je zmes premiešaná pridáme kakao, hladkú múku, celý balíček prášku do pečiva, štipku škorice (podľa chuti) a olej. Miešame to lyžicou dokým sa nám nevytvorí konzistentná zmes, ktorá drží celá pokope. Ak je zmes príliš riedka nebojte sa pridať viac múky a ak máte radi sladké dajte si tam pokojne viac cukru, prípadne aj vanilkového. Na koniec pridajte na kúsky nasekanú čokoládu. Cesto musí vo finále držať kompletne pospájané spolu (viď obrázok) a nesmie sa vám rozpadávať.
- 3
Keď je cesto hotové dajte ho tak na 10 - 15 minút do chladničky. Zatiaľ si rozohrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si na plech papier na pečenie.
- 4
Po 10tich minutách vyberte cesto z chladničky a pomocou lyžičky a ruky vytvarujte guľky, ktore poukladajte na papier na pečenie v dostatočnom rozostupe, lebo pri pečení sa riadne roztiahnu :) Hotové to vložíme do predohriatej rúry a pečieme cca 10 minút. Pred podávaním ich nechajte chvíľku vychladnúť. Dobrú chuť!
Tiež Čokoládové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jasne Mitzy - akykoľvek rastlinny olej použi, ja používam repkový, lebo mi z tych klasických rastlinných najviac chutí :)
:)su fakt dobre, vsetky som ich zjedla na jednu šupu :D no s tym olejom, mám pocit, že to cesto viac zlepí, malo by byť také mastnejšie, ale tak možno skús bez neho a pôjde to :) potom daj vedieť :)
kokosovy je vyborny napad podla mna :)
drzim palce :) tesim sa na fotku :))
Jankaaaa to je super :) som rada ze ti chutili a ze si si spravila vhodnu variaciu pre seba :) ako vidim nedala si tam kakao, tak mozno preto bolo asi trochu redsie, mne to kakao cesto dost zahustilo, ale mozno je to aj tou spaldovou mukou, priznam sa ze s nou som este nikdy nepiekla :) kazdopadne super vysledok som rada ze ti chutilo :)
:) odlož si ich do vzduchotesnej misky alebo do dobre uzavretého sáčku, a na druhý deň sú ešte lepšie :) - hlavne ich nedávaj do chladničky, tam veľmi stvrdnú :) držím palce :)
Vyzerajú úžasne :)))
presne - to maslo nesmie byť ako voda, musí byť len zmäknuté, aby sa dalo miešať :)
Bolo by dobré, keby to autorka vysvetlila, pretože inak úvodné foto nezodpovedá receptu.