Sushi na Hina Matsuri
3. marec je pre dievčatá v Japonsku veľmi špeciálnym dňom. Oslavuje sa Hina Matsuri, ...
Zemiakovo-tvarohové dolky (lievance)
Videl som tu už viacero zemiakových receptov, ale aj tvarohových. V tomto sú obe ingrediencie...
Plnené cukinové mištičky
Dnes som mala cukinový deň. zavárala som papriku plnenú cukinovou zmesou... tak sme si urobili na...
Obarínová polievka
Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky )...
Kuriatka na šalotke s cuketkou
Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...
Grilovaný hermelín s vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou
Rýchly obed pre gurmánov si môžeme pripraviť aj doma. Na grilovanie môžeme použiť kontaktný gril alebo...
Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...
Jesenný rez
Tento recept je jednoduchý a veľmi dobrý. Mojím deťom veľmi chutí. Vhodné na každú príležitosť....
Pasta s pečeňou a šampiňónmi
Maslo roztopíme v panvici a do sklovita na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šunku, pridáme...
Ovsená kaša s banánom
Tento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám...
Fenyklová polévka s houbovým knedlíkem
Jednodruhová polévka z fenyklu a smetany. Fenykl se s houbami láskuje a tak knedlíček nadýchaný se...
Oblátkové figové rezy
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme cukor. Vmiešame nadrobno nakrájané figy a mleté...
Roštenky na pive
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na sádlo zprudka osmahnout. Opečené je vyjmeme a na sádle zpěníme...
Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...
Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...
Vyprážané ryžové krokety
Na masle speníme múku, zalejeme ju vlažným mliekom a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením....
Morské špagety
Tieto čierne špagety sú u nás dostať suché, ale ja si ich niekedy vyrábam sama...
Frito-misto
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože mám rada zdravé jedlá, a toto jedlo je...
Orechové makrónky plnené mascarpone a bielou čokoládou
Makrónky s vlašskými orechmi a fantastickou chuťou plnky potešia.
Hot Potatoes
jednoduché a rýchle jedlo, ktoré môže byť servírované ako príloha alebo aj ako chod. Pôvod receptu...
Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.
Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...
Papriková raňajková panvica LG
Aj chlapi majú „svoje dni“. Ukážkový variant predstavuje weekend, keď moja krajšia najsamlepšejšia ½ vyrazí...
Zelerový šalát „zazi“
Zeler zlejeme a mierne vytlačíme zvyšný nálev, nakrájame na rezance. Mrkvu a uhorku očistíme a...
Škandinávsky hrniec
Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.