Morčacie stehno s tirolskými knedličkami

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 21. septembra 2011
Morčacie stehno s tirolskými knedličkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks, spodné
100 ml
300 g
20 g
2 g
20 g
50 g
50 ml
100 ml
300 g
100 g
50 ml
500 g
100 g
3 ks
10 g
50 g

Postup

  1. 1

    Nasolené morčacie stehná dáme do nádoby a zalejeme horúcim tukom (musia byť ponorené). Dáme do rúry na 140 stupňov na 2,5 hodiny.

  2. 2

    Očistenú cviklu nastrúhame na rezančeky a zľahka urestujeme s cibuľkou. Potom pridáme vývar, biely vínny ocot a dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme cukrom, zjemníme maslom a smotanou.

  3. 3

    Pripravíme si knedličky (pečivo, slaninka, cibuľa, vajce, petržlenová vňať). Suroviny nakrájame na menšie kocky, spolu s vajíčkom premiešame, dochutíme a vytvarujeme na stredne veľké guľôčky, ktoré varíme na pare 15 minút.

  4. 4

    Pred podávaním stehná poopekáme na panvičke do požadovanej farby a uložíme na cviklové ragú a tirolské knedličky.

Diskusia k receptu

hubata
joj tie knedličky by som si dala aj bez toho stehna. Už som ich dávno nerobila. No aj také stehnisko by bolo k tomu chutné.
evusik
recept sa mi páči, knedličky super, červenú repu máme radi, stehná zaujímavo pečené v masti.... len čo mi vadí sú poprehadzované suroviny, keď si my môžeme dať tú robotu a napísať Knedličky: a pod to pekne všetky suroviny z ktorých sa knedličky robia, tak prečo by poriadok nemohol byť aj v takýchto receptoch, zvlášť keď ich pridáva redakcia.... takto je to hala bala, žiaden poriadok v tom nie je....
duschko
Recept sa mi velmi paci. Hydinu u nas moze kazdy. Ukladam do MKK. Evusik mas pravdu. Suhlasim s tebou.
elekra
Krásna inšpirácia! Recept sa mi veľmi páči, ukladám do KK.
darinka
u nas si vsetci prstecky pooblizovali...:-) fakt mnamka

Zaujímavé video z archívu TV Varecha