Morčacie stehno s tirolskými knedličkami
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 21. septembra 2011
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 21. septembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
130 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks, spodné |
|
100 ml |
|
300 g |
|
20 g |
|
2 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
300 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
500 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
10 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Nasolené morčacie stehná dáme do nádoby a zalejeme horúcim tukom (musia byť ponorené). Dáme do rúry na 140 stupňov na 2,5 hodiny.
- 2
Očistenú cviklu nastrúhame na rezančeky a zľahka urestujeme s cibuľkou. Potom pridáme vývar, biely vínny ocot a dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme cukrom, zjemníme maslom a smotanou.
- 3
Pripravíme si knedličky (pečivo, slaninka, cibuľa, vajce, petržlenová vňať). Suroviny nakrájame na menšie kocky, spolu s vajíčkom premiešame, dochutíme a vytvarujeme na stredne veľké guľôčky, ktoré varíme na pare 15 minút.
- 4
Pred podávaním stehná poopekáme na panvičke do požadovanej farby a uložíme na cviklové ragú a tirolské knedličky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu