Tekvicová polievka z tekvice Hokkaido

marika - bez fotkymarika, 22. septembra 2012

Tento recept pochádza z Rakúska, dala mi ho moja sestra, okrem iných..:-), ktorá žije v Rakúsku, v lete keď je dostať túto tekvicu, ju Zobraziť celý popisTento recept pochádza z Rakúska, dala mi ho moja sestra, okrem iných..:-), ktorá žije v Rakúsku, v lete keď je dostať túto tekvicu, ju varím veľmi často, a všetkým nám veľmi chutí a je raz-dva hotová. .

Suroviny

1 ks
20 deka na dusenie
1 ks
3 strúčiky
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Umytú tekvicu /tekvicu hokkaido nečistíme/,pokrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme 3 bobkové listy, soľ a dve kocky hovädzieho bujónu, môže byť aj zeleninový. Na troške masla orestujeme jednu strednú cibuľu na drobno pokrájanú a 3 strúčiky cesnaku. Pridáme červenú papriku, dáme pozor, aby ostala pekná červená farba a paprika nám nezhorela. Pridáme do uvarenej tekvice. Polievku ochutíme mletou rascou a mletým čiernym korením. Uvarenú tekvicu rozmixujeme. Pridáme troška jablkového octu, podľa chuti a šlahačkovú smotanu. Dobrú chuť...:-)

Diskusia k receptu

mijaita
Opravdu másla 20 dkg ? To je skoro cele jedno maslo!?
marienka44
@Marika ,mne sa tiez zda vela toho masla. Orestovanu cibulu s paprikou treba zaliat potom vodou, aby nezhorkla. Minule som videla v Lidli tuto tekvicu, ale som zavahala. Ukladam do KK.
tiginko
dnes som ju varila, samozrejme dala som menej masla (podla mňa to má byť 20g), nedala som červenú papriku, podľa mňa zbytočne naruší nádhernú žltú farbu - namiesto nej som dala lyžičku kurkumy. Namiesto šľahačkovej smotany som použila kokosovú, moja dcéra má intoleranciu laktózy. A samozrejme na záver pár kvapiek tekvicového oleja....mňam! Ďakujem za recept!
hambalko35
Ja som si tiež v piatok kupila tuto tekvicu ale robila som ju podla receptu Jozefa Vajdu,varil ju v relacii bez servitky,bola uplne suprova a išlo do nej menej prisad ako do tejto,ten hovädzi bujon mi vôbec do tekvicovej polievky nesedí.
kkomackova
Ano mate pravdu toho masla treba podstatne menej..Verim, ye ste sikovne gazdinky a ste si s tym preklepom poradili




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia