Foto: glosterka
Nádherne voňavá a sladučká orechová dobrota.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 ml vlažné |
|
150 g |
|
6 ks |
|
1/2 KL |
|
1 ks celé |
|
300 g |
|
1/2 bal (z 42 g) |
|
Plnka: | |
200 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 PL alebo Sladenka |
|
1/2 ks |
|
1-2 KL |
|
200 ml alebo mlieko |
|
Na potretie: | |
rozšľahané |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme hladké cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Ja som dala suroviny do pekárničky na chleba - kockový cukor som nechala rozpustiť v mlieku, pridala som ostatné suroviny a ostatné za mňa už spravila teta pekárnička - moja pomocníčka :-).
- 2
Kým sa mi robilo cesto, pripravila som si plnku: cukor, vanilkový cukor, med, citrónovú šťavu, škoricu a mlieko som chvíľu povarila, pridala som orechy, premiešala som a nechala vychladnúť.
- 3
Vykysnuté cesto na silikónovej podložke vyvaľkáme na plát, potrieme plnkou a zvinieme do závinu. Závin rozrežeme na dve časti a spletieme do vrkoča. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatohneda. Prajem vám dobrú chuť!
- 4
Tip pre bezmliečnych: Cesto môžme pripraviť z nemliečneho tuku: Palmarín, Palmela, Lando alebo Promienna. Plnku môžme pripraviť: z vody alebo z rastlinného mlieka. :-) ;-)
- 5
Obmena: Podobne si môžme pripraviť makový alebo jablkový pletenec.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu