Zapekaný kel fotorecept

oco - fotkaoco, 30. júna 2011
Zapekaný kel (fotorecept)
Foto: oco

Dobrá zmena v príprave kelu .

4
porcie
15 minút
príprava
20/30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
200 g
1 ks
150 g
50 g strúhaný
200 ml
1 KL
1 KL
1 KL
2 KL
1 KL
1 KL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji,pridáme rascu,mleté čierne korenie,soľ a pokrájaný kel.Podlejeme trochou vody a dusíme asi 20 minút kel zostane ešte chrumkavý

    Zapekaný kel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umytú ryžu opražíme na troche oleja,zalejeme teplou vodou,pridáme zeleninový bujón,kari korenie a uvaríme do mäkka.Kel aj ryža sú hotové približne v rovnakom čase.

  3. 3

    Do zapekacej misy dáme polovicu kelu na kel dáme vrstvu ryže ďalej vrstvu nakrájnej klobásky,posypeme nastrúhaným syrom,zakryjeme druhou polovicou kelu

    Zapekaný kel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme smotanou navarenie v ktorej sme rozmiešali múku,ochutíme soľou a korením.Zapečieme vo vyhriatej rúre.

    Zapekaný kel (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Je to obdoba Koložvárskej kapusty, sem ide kel ktorý mám rada, takže to môže byť celkom dobré.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha