Foto: uschi
Túto polievku varievala ešte moja prababička, priznám sa, ja ju veľmi nemusím, ale varievam ju pre môjho malého syna, dokáže spratať tanier behom chvíľky Zobraziť celý popisTúto polievku varievala ešte moja prababička, priznám sa, ja ju veľmi nemusím, ale varievam ju pre môjho malého syna, dokáže spratať tanier behom chvíľky :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, zalejeme vodou, pridáme bujónovú kocku a dáme variť.
- 2
Smotanu, hladkú múku a soľ vymiešame na hladkú kašu, prilejeme mlieko a keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, zátrepku nalejeme do polievky. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút, nakoniec pridáme paradajkové pyré /rozmixované lúpané paradajky/, necháme prejsť varom, ochutnáme a dochutíme korením a soľou.
- 3
Polievku podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu