Čučoriedkový okrúhly koláč

tinca - fotkatinca, 12. mája 2012
Čučoriedkový okrúhly koláč
Foto: tinca

Niečo nie príliš sladké na sobotu ku kávičke a pritom rýchlo hotové.

8-10
porcií
20 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 balíč.
2 PL
1 1/2 balíč.
 štipka
125 g
3 ks
4 PL
Na plnku:
300 g
Na potretie:
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom ,vanilkovým cukrom, soľou, vajciami, maslom a mliekom. Miešame elektrickým šľahačom dohladka. Cesto vylejeme do okrúhlej vymastenej formy a uhladíme.

    Čučoriedkový okrúhly koláč - obrázok 1
  2. 2

    Na vrch koláča uložíme odkvapkané čučoriedky, trošku ďalej od krajov. Ja som mala mrazené,ktoré kupujem od jednej babky na trhu, alebo môžu byť aj kompótované. Pečieme pri 180 stupňov 40-50 minút podľa typu rúry. RADA navyše: pozor na stred koláča, aby sa dobre upiekol, treba kontrolovať špajdľou.

    Čučoriedkový okrúhly koláč - obrázok 2
  3. 3

    Pred dopečením koláča si pripravíme marhuľovo-džemový poter tak, že zmes džemu a vody necháme dobre prevrieť za stáleho miešania.

    Čučoriedkový okrúhly koláč - obrázok 3
  4. 4

    Koláč po miernom vychladnutí ešte teplý potrieme mašľovačkou zmesou džemu s vodou, čím dosiahneme úžasnú chuť a krásny lesk. Je to výborný a rýchly koláčik. Dobrú chuť želám!

    Čučoriedkový okrúhly koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu

elekra
Mňam, zahryzla by som sa doň! U nás bola ku káve rýchla piškótová roláda natretá jahodovým džemom rozriedeným cherry a aozdobená čerstvými jahodami a poprášená práškovým cukrom. Jednoduché a rýchle.
valeri
čučoriedky a marhuľový džem, výborná kombináckia, zbiehajú sa mi sliny, zajtra upečiem.
viera1
@Tinca prepáč,je tam napísané 2 bal. prášok do pečiva (na 250 gr. múky),je to v poriadku ?
orchidea
krásny koláč... mohol by byť asi aj s iným ovocím...vyskúšam
jarunka
Cucoriedkovy kolac mame radi akykolvek, aj mafiny. Ta posledna fotka je krasna.
hralka
pekný na oko a zrejme výborný na jazyk,len sa mi zdá,že 2 bal.prášku je moc.Vyskúšam,ale asi menej prášku.
tinca
@viera1 @hrkalka dievčence v originál rcp sú fakt 2 balíčky PDP,ale večer som na to myslela, že to opravím na 1 ks,ale už sa mi nechcelo ísť na PC, lebo fakt po včerajšej skúsenosti pečenia ten jeden postačí. Takže opravujem!:)
tinca
@orchidea tanto rcp je s čučoriedkami, ale ja som na to tiež myslela že to urobím aj inokedy s ovocím aké budem mať. Nuž ale čučoriedky sú jednička. Takže vyskúšaj aj s iným ovocím a daj vedieť.
honestka
vidno, ze aj v jednoduchosti je ukryta dobra chut. obycajne robievam iba z kysnuteho cesta- vyskusam aj tvoje u nas idu taketo na odbyt, hlavne u malych vnucikov- ti vsetko na com je ovocie schnapkaju. pozdravujem Tinka.
kika1212
@tinca , potrebovala som spracovať mrazené čučoriedky, tak som urobila Tvoj okrúhly, čučoriedkový... Výborný, rýchly a tá marhuľová "poleva" na ňom tiež urobila svoje, vrch som ani necukrila



Ďakujem
tinca
@kika1212 teda,ale si dopriala tých čučiek riadny kopec, krásne sa ti vydaril:)
kika1212
@tinca , s čučoriedkami som nešetrila, piekla som vo forme 28,5 cm a aj tak mi dáko moc vyskočilo cesto. Sa mi zdá a možno je to len zdanie, že Ty ho máš trošku nižší a také máme radi. Možno aj ten
1 PDP je priveľa. Ale to vôbec nevadí, bol výborný a určite ho budem piecť aj s iným ovocím. Pekný víkend
tinca
@kika1212 moja forma má ten istý rozmer,to je dobre že bolo viac cesta,lebo by ti potom zvlhlo.Dá sa s rôznym ovocím ja som robila aj s malinami aj s miešaným lesným ovocím.Teším sa,že sa ti páči.
tinca
@kika1212 P.S. Ja to robím v pizzovej forme a cesto vytiahnem až na okraje,tak možno preto je tenšie
svedka
No @tinca ,to je celkom ako svedsky cucoriedkovy paj :) Krasne sa Ti vydaril,chute si narobila riadne.
kukulienka71
Čučoriedkové na všetky spôsoby môžem,ukladám aj tento,@tinca :-)vyzerajú chutne oba,aj od @kika1212 ,prehĺtam tu naprázdno:-)) a to slovko mašlovačka je asi skomolené,už som ho viackrát počula tak,ale má byť asi maslovačka,lebo sa ňou potiera,či?:-))
tinca
@kukulienka71 neviem čo je správne, ale u nás je to odjakživa mašľovačka, aj mamina používala tento výraz, ale je to vlastne jedno, vieme o čo sa jedná:)
zornicka5
Koláčik som robila. Je chutný. Hodí sa ku kávčke alebo čaju. Prekvapilo má, že čučoriedky zostali navrchu a neklesli ako je to pri podobných koláčikom dole. Druhýkrát dàm polovicu čučoriedok aj do prostriedku a až potom dám zvyšok cesta.
tinca
@zornicka som rada, že sa ti páči, použiť sa dá aj iné ovocie. Nerada dávam ovocie medzi cesto,lebo sa uparí a pustí vodu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia