Foto: tinca
Niečo nie príliš sladké na sobotu ku kávičke a pritom rýchlo hotové.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 balíč. |
|
2 PL |
|
1 1/2 balíč. |
|
štipka |
|
125 g |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
Na plnku: | |
300 g |
|
Na potretie: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom ,vanilkovým cukrom, soľou, vajciami, maslom a mliekom. Miešame elektrickým šľahačom dohladka. Cesto vylejeme do okrúhlej vymastenej formy a uhladíme.
-
2
Na vrch koláča uložíme odkvapkané čučoriedky, trošku ďalej od krajov. Ja som mala mrazené,ktoré kupujem od jednej babky na trhu, alebo môžu byť aj kompótované. Pečieme pri 180 stupňov 40-50 minút podľa typu rúry. RADA navyše: pozor na stred koláča, aby sa dobre upiekol, treba kontrolovať špajdľou.
-
3
Pred dopečením koláča si pripravíme marhuľovo-džemový poter tak, že zmes džemu a vody necháme dobre prevrieť za stáleho miešania.
-
4
Koláč po miernom vychladnutí ešte teplý potrieme mašľovačkou zmesou džemu s vodou, čím dosiahneme úžasnú chuť a krásny lesk. Je to výborný a rýchly koláčik. Dobrú chuť želám!
Ďakujem
1 PDP je priveľa. Ale to vôbec nevadí, bol výborný a určite ho budem piecť aj s iným ovocím. Pekný víkend