Foto: ivkaa
Jednoduchý a chutný karfiolový nákyp :)
porcií
na 180 °C
Suroviny
stredne veľký |
|
3 ks surové |
|
200 g |
|
200 g strúhaný |
|
1 ks |
|
3 PL na zahustenie |
|
na vysypanie plechu |
|
100 ml alebo maslo |
|
120 g |
|
3 ks trojuholníky |
|
|
|
|
|
a korenie podľa chuti |
|
|
|
trochu |
|
Postup
-
1
Karfiol si rozoberieme, očistíme a uvaríme.
-
2
Na cibuli si opražíme šunku. Túto zmes pridáme k uvarenému karfiolu, potom pridáme nastrúhaný tvrdý syr - polovicu, trojuholníky syra, olej alebo rozpustené maslo, strúhanku, múku. Premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
-
3
Pridáme vajcia, petržlenovú vňať, solčanku, cesnak, soľ a korenie. Opäť premiešame - zmes je hotová.
-
4
Pekáč si vymastíme, vysypeme strúhankou a nanesieme hotovú zmes.
-
5
Zmes posypeme strúhankou a zvyškom nastrúhaného syra. Dáme piecť do rúry asi na 45 minút na 180 stupňoch.
-
6
A tuto je už upečený nákyp :) Na vrchu by mohlo byť aj viac toho syra :) Treba nechať trochu vychladnúť, potom sa dá krajšie rezať, nerozpadáva sa tak....
Diskusia k receptu