Foto: chapona
Tento recept nie je originál, vznikol spojením viacerých receptov, ktoré sú na internete a ja som si ich prispôsobila.
na 200 °C
Postup
-
1
Uvariť vodu s Herou
-
2
pridať hladkú múku
-
3
miešať až kým sa dne hrnca neurobí povlak; stiahnuť z ohňa, dať vychladnúť napr. do umývadla s vodou. Po vychladnutí zašľahať mixérom postupne po jednom 6 ks vajec. Povrch musí byť lesklý.
-
4
Dať do vrecka a striekať na plech vystlaný papierom na pečenie buchtičky (ľubovoľná veľkosť)
-
5
prstom namočeným v studenej vode zatlačiť "špičky" na buchtičkách
-
6
Piecť na 200 st. C cca 25 až 30 min. (podľa trúby). Ešte horúce prekrojiť.
-
7
Plnka: Z mlieka, pudingu, cukru, vanilk. cukru uvariť puding. Ja ho pre urýchlenie chladím v umývadle so studenou vodou. Do studeného zamiešať 1 šľahačkovú smotanu.
-
8
Pudingom plniť prekrojené buchtičky.
-
9
Polevu pripravíme tak, že si roztopíme čokoládu nad parou a vo vyššej nádobe do nej zašľaháme studenú šľahač.smotanu.
-
10
pripravené buchtičky zalejeme polevou
-
11
asi takto
-
12
dajú sa urobiť menšie porcie do menších plastových téglikov - vydržia aj týždeň
@valeri kúskov je naozaj veľa, počet závisí od veľkosti "buchtičiek", občas robím len malé asi 2 cm, to je potom piplačka plniť:))
a občas robím veterníky plnené karamelovým pudingom a šľahačkou, poliate karam.polevou - ale tieto rct tu už boli, tak to bližšie nerozvádzam; plnila som ich už aj slanou plnkou (nátierkové maslo ľubovoľne ochutené) a suchou salámou
druhou si pomáham ked ho chcem dať na plech. Vzniknú zaujímavé
tvary.