Toskánska ribollita
Minuly vikend som mala to stastie navstivit krasne Toskansko. Konecne som ochutnala pravu fazulovu zeleninovu polievku,...
Maková nátierka na raňajky alebo desiatu
Trošku menej tradičná pomazánka z maku je veľmi rýchlo hotová a chutí deťom aj dospelým ...
Zajačí guláš
Moj gulaš je fantasticky, je prakticky dietny ako ho ochutiš, patri k nemu spoločnost...
Veľkonočná mäsová ruža
Napriek siedmemu „krížiku“ si nedokážem predstaviť sviatky Veľkej Noci bez „vihodňarskej mesovej hrudki“. Robím ju po...
Prvý kváskový chlebík krok za krokom
Jednoduchý kváskový chlebík, ktorý zvládne aj úplný začiatočník....
Chinois aux pépites de chocolat alebo brioška s vanilkovým krémom
Tento receptík som našla na internete http://cakeandfinewine. wordpress. com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/ . Brioška ako taká je u nás...
Ruské orechy
Tento rok mi Ježiško v predstihu nadelil darček a síce formu na ruské orechy, a tak...
Šťavnatý škoricový koláč
poliaty šľahačkou, síce kalorický, ale aspoň nezjete veľa :)) /aj ked toho veľa je,...
Niečo ako fašírky zo starých rožkov
Sme v núdzovom stave, nemali by sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá nejako využiť...
Lokše zemiakové
Vraj je čas hodovania-fašiangy, možno ale mne také jedlá ako sú lokše , šišky , kočonina(huspenina)...
Koláč z bielkov a sušeného ovocia
V detstve ma v nedeľu ráno budila vôňa maminých koláčov... Dnes je nedeľa a ja som...
Eskimo rezy
U nás doma veľmi obľúbené a chutné rezy. V recepte sú suroviny uvedené klasicky na celý...
Šomloi Galuška ala Radúzko
Táto sladkost je povodom z Madarska, povazuje sa za vrchol sladkosti, a je moj oblubeny pretoze je...
Černicový krémový koláč
Lesné černice vlastnoručne nazbierané, krém s kyslou smotanou, cesto hrnčekové.
Retro mäso v skle
Je to mäso robené v pomalom hrnci a dá sa jesť na studeno, alebo použiť na rýchly obed či večeru....
Ragú s cuketou a baklažánom
Morčacie stehno narežeme na tenké plátky a prudko opečieme.
Jablkový koláč zo zemiakového cesta
Názov receptu hovorí za všetko. Koláč piekla kedysi naša babka. O zemiaky a jablká núdzu...
Krehké vianočné pečivo
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Nezaberie čas, výsledok poteší na blížiace...
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Pagáče so smotanovým krémom (fotopostup)
Recept som našla v kuch. knižke (Csábíto házi sutemények) , tak som sa rozhodla že...
Marhuľový lekvár
Marhuľový lekvár mi nikdy nesmie v špajzi chýbať. Máme ho radi na maslový chlieb , ...
Domáca škvarená masť a škvarky
Bravčová masť bola už dávno "rehabilitovaná" a dokonca je vhodnejšia na vyprážanie ako rastlinné oleje. Kvalita...
Srnčí perkelt na spôsob sviečkovej
Kde sa vzal, tu sa vzal zrazu kus srnčieho mäska v kuchyni :-) Nie, nebol...
Penne so sušenou šunkou a sušenými paradajkami
Variácia na taliansku kuchyňu, kto chce vegetariánsku verziu, nedá šunku.
Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry...
Čerešňový koláč
Čerešňový koláčik klasický letný ovocný koláčik, ktorý krásne vonia po vanilke a je príjemne osviežujúci ovocím....
Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...