
Karfiolový perkelt - rýchly a chutný
Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....

Poľovnícky srnčí perkelt
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka. s červeným vínom a borievkami... veľmi chutný.

Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....

Rýchle kuracie prsia
Takto upravujem kuracie prsia, keď prídeme z nedeľnej prechádzky a potrebujem rýchlo navariť.

Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené
Nastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky...

Bajgle (tvarohové, orechové)
Vianoce si u nás ani neviem predstaviť bez tradičných bajglov. Tento voňavý orechový a tvarohový závin...

Cuketová nátierka pikantná
Dostala som cukety. Spracovala som ich tak, že som si spravila nátierky do pečenia, ...

Krčmársky guláš
Dnes varím na manželovu nôtu. Guláš, akýkoľvek, to je jeho, najlepší je...

Jókaiho fazuľová polievka
Fazuľu, namočenú 24 hodín vopred, dobre umyjeme a dáme variť do vývaru. Pridáme aj...

Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom
Dnešný nedeľný obed z kuracích stehien vrchných. úplne obyčajný jednoduchý obed.

Vianočná hviezda
Tradičný koláč z kysnutého cesta na Vianoce nesmie chýbať. Tento má mnoho názvov, niekto ho...

Zázračný mok na zvýšený cholesterol, tlak, zúžené cievy a iné neduhy :)
samozrejme z Balkánu. :)

Jahodové tiramisu
Cez jahodovú sezónu nesmie chýbať! :-) výsledná fotka sa nestihla zasnímať, keďže bolo hneď po ňom...

Pizza skoro ako z pizzerie
Recept mám od kamaráta a on ho má tiež od kamaráta, Taliana, ktorý vlastní pizzeriu...

Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou
Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto...

Pistáciové makrónky (talianska meringue)
Recept na makrónky z talianskej meringue plnené pistáciovou ganache + recept na domácu pistáciovú pastu. Tieto...

Zemiakové placky s kyslou kapustou
odporúčam začať s prípravou aspoň 20 minút pred tým ako na Vás príde hlad - inak je...

Sirup z jarabiny čiernej - na surovo
Tento recept je dosť starý. Robila som ho ešte ked boli moje deti malé. Vtedy som...

Mochi - tradičné japonské koláčiky
Mochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú z ryžovej pasty, a to tak, ...

Francúzsky tvarohový mrežovník
Tento víkend bez maslových plniek. Upiekla som vynikajúce tvarohové rezy.

Jednoduchý zeleninový šalát s kyslou smotanou
Tento recept som prvýkrát ochutnala v Perečíne na Ukrajine, kde svojho času žila naša vzdialená príbuzná...

Medová Marlenka
Stále som sa chystala upiecť zákusok Marlenku. No akosi som nemala dlho na takýto zákusok čas, ani...

Švédske zázvorové keksy - Anna´s Pepparkakor
Našla som na nete a musela som vyskúšať. Má to byť originál švédsky recept, dcéra...

Domáci celozrnný chlieb so semienkami
... znie to neuveriteľne, ale nemali sme doma chlebík a mne sa nechcelo ísť do obchodu, tak...

Fettuccine s hubami na smotane
Keď sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, príde na rad rýchly vegan recept.

Bratislavské rožky
Keď som zdedila po mojej babičke knižku "Slovenská ľudová kuchárka pre každý stôl" vydanú v roku 1942,...

Zemiakové placky plnené kuracím soté
Soté: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme...

Uhorky nakladané do súdka
Keďže tu máme sezónu uhoriek, ponúkam vám recept, ktorý sa v našej rodine dedí už...

Slivkové guľky z tvarohového cesta
Robievam z tvarohového cesta šúlance, recept <a href="http://varecha. pravda. sk/recepty/sulance-z-tvarohoveho-cesta-fotorecept/30467-recept. html">>TU</a>. Tak som toto obľúbené...

Mangový sorbet
Zbožňujem mango, pomaly končí sezóna manga. Pripravila som osviežujúci chutný sorbet. Základom sorbetu je...

Zemiakové placky, ale inak
Doma by som tento recept nazval „naľečňiki od Marušky z TV Jarková“. Tam totiž bývala jedna z mojich naozajstných pravých priateliek, kamalások....

Kurča na provensálsky spôsob
Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je...