
Prírodné rezne v mandarínkach
Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme...

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou
Z vody droždia a trošky múky urobíme kvások , múku rozmiešame so soľou a postrúhaným uvareným zemiakom,...

Jablková polievka s rybou
Sú tu použité netradičné suroviny dokopy a je to diétne, rychlovka.

Medové rezy
Uvedené suroviny vyšľaháme nad parou, kým hmota nezhustne. Potom si ju dáme na dosku a pridáme 50dkg...

Leopoldove kocky
CESTO: Do preosiatej múky s kypriacim práškom do pečiva pridáme rozrobený tuk, cukor, vajce a...

Tvarohový koláčik
žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vodou , pridáme múku , kyp. prášok a...

Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

Americké palacinky s javorovým sirupom bez lepku
Palacinky azda chutia každému, hlavne našim najmenším....

Vajíčkovo-syrové guľôčky
Toto je ďalšie z malých drobností na pohostenie. Vyzerá pekne a chutí.

Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...

Bezlepkový tvarohový koláč s jahodami
Bezlepkový tvarohový koláč sa dá upiecť na viacero spôsobov. My sme vyskúšali verziu s jahodami a povieme rovno, je to jedna skvelá, šťavnatá dobrota, po ktorej sa len tak “zaprášilo”....

Domáca slivkovo-čokoládová nátierka
Chutná nátierka len z 3 ingrediencií - zrelých sladkých sliviek, kvalitnej horkej čokolády a kakaa....

Farebné kura
Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

Ucha s mäsovými knedličkami
Ucha, ruské pomenovanie rybacích polievok. V Rusku existuje niekoľko desiatok týchto receptov, ale rovnako...

Šalát z nezrelého manga
Síce šalát, ale je komplexný a hlavne thajský - to máme radi!

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Môj kváskový špaldový chlieb pečený vo forme
Prípravu štartéra spravíme 3-4 h pred miesením cesta (podľa teploty v miestnosti). Vymiesenie cesta: Do stredne veľkej misy...

Perkelt z kuracích pŕs do plaviek
S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....

Bryndzová polievočka mojej Lenky
Lenka je moja staršia dcéra a túto polievočku priam miluje. Na obed zje aj 4 taniere...

„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...

Zemiakový guláš so zeleninou
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne....

Tvarohové košíčky
Do misky dáme tvaroh, cream cheese, vajcia, práškový cukor a vanilkový puding.

Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....