Bazalková omeletka

koitina - fotkakoitina, 17. marca 2013
Bazalková omeletka
Foto: koitina

Mám veľmi rada taliansku kuchyňu a keď som objavila tento recept hneď som ho musela vyskúšať a je naozaj výborná.

2
porcie
2 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
75 g
1 hrsť
 štipka
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia rozbijeme do misky, pridáme nastrúhaný parmezán a potrhané lístky bazalky. Osolíme, okoreníme a premiešame.

  2. 2

    V panvici pomaly rozohrejeme olivový olej, nalejeme vaječnú zmes a pražíme asi 5 minút. Potom omeletu obrátime a pražíme na druhej strane asi 3 minúty. Obe strany majú dostať zlatohnedú farbu.

  3. 3

    Panvicu odložím zo sporáka, omeletu prekrojíme na polovicu alebo necháme v celku, podávame horúcu alebo vychladnutú, posypanú parmezánom a bazalkovým lístkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia