Foto: kecemis
Tato polievka je u nas priblizne od roku 2002, ked som stretol sefkuchara Emeril Lagasse v Toronte. U neho v restuaracii som ju vyskusal Zobraziť celý popisTato polievka je u nas priblizne od roku 2002, ked som stretol sefkuchara Emeril Lagasse v Toronte. U neho v restuaracii som ju vyskusal a od vtedy ju mavame casto. Je chutna, lahka, bez zahustovania a suroviny sa daju obmienat podla momentalnej chute.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny.
-
2
Vrcholce spargle siom odkrojil a dal bokom. Spodnu drevnatu cast som odkrojil a nakrajal na mansie kusky. Strednu cast som tiez nakrajal na drobnejsie a dal tiez bokom.
-
3
Vyvar som nehal zovriet. Do Sitka som dal vopred odrezane vrcholce. Nehal som ich varit 1 az dve minuty, pokial nezmakli. Potom som ich dal pod ladovu vodu a osusit na papierovy obrusok.
-
4
Znovu neham zovriet vyvar a dal som do neho spodnu, drevnatu cast spargle. stiahol som teplotu a varil asi 20-30 minut. Potom ju vyberiem a zahodim.
-
5
Pocas varenia som nadrobno nakrajal cibulu a por. Ocistil a pretlacil cesnak a zmiesal s trochou vody a solou.
-
6
V panvici som si nehal roztopit maslo.
-
7
Pridal som cibulu a por, zamiesal a povaril asi 3 - 4 minuty. potom som pridal cesnak a varil este asi minute, dve.
-
8
Pridam nadrobno nakrajanu strednu cast spargle, premiesal som a chvilu povaril.
-
9
Vsetko som to dal do vacsieho hrnca a pridal som odlozeny vyvar. Nehal som to zovriet a stiahol teplotu a varil este dalsich 15-20 minut.
-
10
Potom mixerom som vsetko rozslahal uplne do hladka. Nehal som zovriet, dochutil solou a bielym korenim. Ak treba neham povarit aby polievka bola troche hustejsia.
-
11
Ak ju podavam hned, pridam kyslu smotanu a povarim asi 3 minuty. Ak nie polievku odlozim do chladnicky. Pred podavanim zohrejem a pridam smotanu.
-
12
Pred podavanim posypem nastruhanym parmezanom a dam pripravene vrcholce spargle. Dobru chut.
spodnu tvrdu cast spargle.