Krémová kalerábovo-zemiaková polievka so slaninou
Zeleninové polievky máme radi, často ich varíme. Moja porcia bola tentoraz bez slaniny, iba s pažítkou...
Suroviny
3 ks veľký |
|
4 ks stredne veľké |
|
1 ksväčšia |
|
1 väčší plátok |
|
|
|
(alebo čierne) |
|
1 kocka (alebo vývar) |
|
1 l |
|
200 g (12 %) |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle spením nadrobno nakrájanú cibuľu, pridám kocky očisteného kalerábu a očistených zemiakov, chvíľu restujem. Osolím, okorením.
- 2
Zalejem vodou s kockou slepačieho bujónu. Vody som dala liter. Uvarím zeleninu domäkka.
- 3
Následne rozmixujem tyčovým mixérom a vlejem smotanu na varenie. Podľa potreby ešte dochutím a hustotu polievky si tiež prispôsobím vlastnej chuti.
- 4
Kocky oravskej slaniny opražím s troškou oleja. Každý si ju podľa chuti naloží do taniera na porciu polievky posypanú nastrihanou pažítkou.
Tiež kalerábová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu