Tenké palacinky plnené tvarohovou plnkou.
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 140 g |
|
| 2 ks (veľkosť M) |
|
| Na potretie panvice: | |
| trocha |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Palacinky: Zmiešame mlieko a vajcia, pridáme múku a zmiešame, aby nezostali hrudky. Cesto necháme asi 10 minút postáť. Na zohriatej panvici potretej olejom robíme palacinky, chvíľku z oboch strán, aby nevyschli.
- 2
Plnka: Tvaroh a cukor rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. V mlieku vyšľaháme práškovú šľahačku. Tvaroh a šľahačku ručne zmiešame.
- 3
Plnenie: Vychladnuté palacinky naplníme plnkou a zarolujeme. Môžeme poliať čokoládovým topingom.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Aj fotka krásna.
To sedlo. A nebála bych se použít do tvarohu klasickou šlehačku - tvaroh ji podrží. Chutné a estetické foto!
Ďakujem.
Mne sa osvedčila prášková šlahačka, je pekne stuhnutá aj na druhý deň.