20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškom do pečiva, vločkami, maslom, cukrom, vanilkou, vajcom a soľou, pridáme kandizované ovocie a vypracujeme vláčne cesto. Z cesta tvarujeme guľôčky, ktoré jemne sploštíme a vareškou urobíme do stredu jamku, kde vložíme mandle alebo kúsok kandizovaného ovocia.
- 2
Takto upravené koláčiky poukladáme na plech vyložený papierom a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia 15 – 20 minút.
- 3
Vychladnuté koláčiky posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu