Foto: rybarkuchar
V sobotu sme čakali návštevu a zistil som, že nemáme nič čo by sa dalo podávať k vínu – len tak pre povzbudenie chute. Zobraziť celý popisV sobotu sme čakali návštevu a zistil som, že nemáme nič čo by sa dalo podávať k vínu – len tak pre povzbudenie chute. Mal som nejaké pstruhy a málo času – tu je výsledok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruhy ( pokojne akákoľvek iná ryba ) ponoríme na 7 až 10 min. do vriacej osolenej vody s 2 až 3 čili papričkami. Rybu vyberieme vykostíme a zbavíme kože, osušíme. Dostaneme menšie kúsky, ktoré obalíme v cestíčku a vypražíme na oleji - rýclo, ryba je už hotová ide len o opraženie cestíčka. Necháme odkvapkať, vychladnúť a je to. Je kopu receptov typu "ryba v cestíčku" väčšinou ako hlavné jedlá, toto je bleskovka.
- 2
Cestíčko si pripravíme podobne ako palacinkové – hladká múka, vajce, mlieko soľ, pridáme červenú papriku, nadrobno posekané čili, petržlenovú vňať prípadne iné bylinky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu