Pstruh v čili košeli

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 25. júla 2011

V sobotu sme čakali návštevu a zistil som, že nemáme nič čo by sa dalo podávať k vínu – len tak pre povzbudenie chute. Zobraziť celý popisV sobotu sme čakali návštevu a zistil som, že nemáme nič čo by sa dalo podávať k vínu – len tak pre povzbudenie chute. Mal som nejaké pstruhy a málo času – tu je výsledok.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 celé
3 až 4 ks
 nasekané




Postup

  1. 1

    Pstruhy ( pokojne akákoľvek iná ryba ) ponoríme na 7 až 10 min. do vriacej osolenej vody s 2 až 3 čili papričkami. Rybu vyberieme vykostíme a zbavíme kože, osušíme. Dostaneme menšie kúsky, ktoré obalíme v cestíčku a vypražíme na oleji - rýclo, ryba je už hotová ide len o opraženie cestíčka. Necháme odkvapkať, vychladnúť a je to. Je kopu receptov typu "ryba v cestíčku" väčšinou ako hlavné jedlá, toto je bleskovka.

  2. 2

    Cestíčko si pripravíme podobne ako palacinkové – hladká múka, vajce, mlieko soľ, pridáme červenú papriku, nadrobno posekané čili, petržlenovú vňať prípadne iné bylinky.

Diskusia k receptu

zdezda
mňaaam, už sa teším na ďaľšie synove úlovky, hoci dnes som si ešte vychutnávala smaženého pleskáča :-)
rybarkuchar
Vidím, že máš naoaj rada ryby, pleskáč nepatrí k rybacím perlám. Správna príprava však dokáže divy. Hodí sa aj na nakladanie, skúšal som všeličo - fašírka, falošná treska, pečenáče ... ale zubáč alebo šťuka z neho nebude.
bozulka
Boli časy že sa nič nechytilo okrem pleskáčov,ale aj tie už začínajú byť vzácne.Ty si dobrý...keď máš udicu a revír kde sú ryby a nechajú sa presvedčiť aby zhltli návnadu aj s háčikom,to sa ti preberá...Tiež som robievala všeličo ako píšeš a bolo to dobré hoci to boli iba pleskáče.Keď boli ešte "deti" tie som mala rada v ochutenej múke a vysmažené do červena...no už musím rýchlo skončiť lebo to dopadne biedne...
rybarkuchar
Nie som až taký prieberčivý. Aj u rýb platí, že najlepší kuchár je hlad. Keď je hlad, sú dobré aj belice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia