Holubinková polévka se zelenými fazulkami

mijaita - fotkamijaita, 13. augusta 2014
Holubinková polévka se zelenými fazulkami
Foto: mijaita

Skvělá chuť holubinek a z nich výborná polévka z mojí kuchyně. Množství surovin je pouze orientační a také není nutné použít pouze holubinky když Zobraziť celý popisSkvělá chuť holubinek a z nich výborná polévka z mojí kuchyně. Množství surovin je pouze orientační a také není nutné použít pouze holubinky když nejsou nebo je někdo nepozná. Z ostatních hub je polévka sice trošku jiná, ale stejně výborná a lahodná.

2
porcie

Suroviny

1 veľká hrsť
1 veľká hrsť (mrazené)
1 l (akýkoľvek)
1 PL
1 PL
1 ks
1/2 téglik (alebo kyslá)




Postup

  1. 1

    Mladé holubinky (nebo jíné houby) orestujeme s kmínem, solí a pepřem a vložíme do vývaru. Používám šťávu k hovězí pečeni nebo jakýkoliv vývar z masa.

  2. 2

    Přivedeme k varu a vložíme zelené fazolky pokrájené. Vaříme do změknutí fazolek. Houby mají křupat, nečekejte až změknou, to je nesmysl.

  3. 3

    Mezi tím si uděláme na lžíci másla růžovou zásmažku (jíšku). Když je hotová, vyklepneme do ní celé vajíčko a rychle promícháme.

  4. 4

    Do uvařené polévky zásmažku vmícháme, necháme přejít varem aby se mouka povařila a polévka lehce zahustila. Do hotové polévky vlijeme smetanu. Použila jsem sladkou Gran Cucina. Dochutíme solí a peřem. Ozdobíme lehce zelenou petrželkou.

Diskusia k receptu

mariamka
oslovila ma lyzica a holubinky, myslela som, ze holubetka :), nepoznam ceske nazvoslovenie a v plavkach sa vobec nevyznam,,.. polievka je urcite chutna, nestacila by na zaver zatrepka? zaujimava kombinacia s fazulkou, vyborne odlahcenie miesto tradicnych zemiakov
mijaita
@mariamka zatrepka urcite nie! Lahodnu chut dela ruzova zasmazka s vajickem, ver mi. Vzdyt je to snadne. A pokud ti jde o maslo, muzes mouku oprazit nasucho a do ni to vejce . Zatrepku jako takovou ja vubec neuznavam a nemam rada, je to jen cista mouka s vodou, nedava to chut, pouze zahustuje. Zasmazka voni, je lahodna.
Holubinka je nazev, toto asi opravdu holubetka, ano, byly malinkate ! Díky! :-)
mariamka
asi mate pravdu, tradicne sa to vzdy tak robilo, to len my, "masirovani" sa branime :))
elixir
Veľmi pekné :) Dobrých polievok nikdy nie je dosť.
afataga
clovek sa uci cely zivot, aby zomrel uplne osprosteny :-), vajco do zasmazky som jakziv nepocula, asi to varit nebudem, ale ochutnala by som rada
hubata
@afataga : áno, je to zaujímavý postup, takto dávaš vajíčko @Mijaita aj do klasickej zapraženej polievky?
Ja dávam ešte do zápražky nakoniec cesnak, krásne to prevonia polievku......
mijaita
@hubata @afataga a spol. Vajičko do zasmazky nedavam do kazde polevky, ne do kazde se mi vajicko hodi. Naucila me to pred mnoha lety kamaradka a tady v Cechach to lide znaji. Je to nahodou fantasticke, treba vyzkouset. Jak je ta zasmazka horka, vajicko se v ni krasne udela jako kdyz se delaji michana. A v polevce jsou pak jakoby kousky michanych vajec, ale presto se uvolni i mouka aby zahustila polevku. Nekdy takto udelana vajicka pouziju i jako vlozku do testovinoveho salatu bez majonezy. Vyzkouseni bych se alespon v trosce polevky nebranila. Mozna i pro nejake novoty tu jsme, ne? Ja tedy urcite ano.
kukulienka71
@mijaita , tvoje novoty stoja za vyskúšanie, mám takú skúsenosť;-) Hubové polievky mám obvzlášť rada a táto je zvláštna, takže KK:-)
evanaaa
Ja som najprv myslela, že to vajíčko sa zamieša do bešamelu, to robievam,a le teraz som pochopila, ako si to @mijaita vysvetlila, že čo to je, videla som to vo varení na Prime, tak si viem predstaviť, u nás to asi pozná málokto, ale nie je to zlé, veď aj lievanka do polievky sa robí vajíčková, takže si viem chuť tejto tvojej hríbkovej predstaviť.
mijaita
Nie je to zle? Naopak, je to delikatesa! Snad behem vikendu dam sem recept i s fotodokumentaci. Je to zvlastni, ale samotne vajicko je jine, nez smichane s tou maslovou zasmažkou. Doufam, ze to nekdo vyzkousi aby poreferovat ostatnim :)
bozulka
Polievka je určite výborná...ale holubinky /plávky/ by som radšej spapala osmažené na sádle s kmínom / rascou/...ale kde ich zobrať,nejako sa strácajú.
Ale uložím si do KK,tie fazuľky ma zaujali...
mijaita
@bozulka tyhle byly uplne malinke,tvrde,krasne,chuti hribku. U nas rostoy plavky pomerne dost a tak behem sezony si je uziju na vsecny zpusoby.
=

kukulienka71
Idem referovať: naozaj veľmi chutná a oplatí sa ju s tou vaječnou zápražkou vyskúšať. Dala som hlivu a zvyšok nedeľného vývaru, jedna z najlepších nových polievok poslednej doby u nás. Ďakujem, posielam foto:

1x radost
mijaita
@kukulienka oko nechapalo, ze dnes holubinkova polevka, pochopilo kdyz spatrilo hlivu :-) Diky za tuhle hezkou reakci na recept a nezapomen uvarit z holubinek, je to zase trosku jine. Foti se polivka dost zle, ale na chuti to nic nemeni, vid. Ani po roce a pul :-) O to vic potesi !!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia