
Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

Cestoviny so špenátom
Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...

Vianočka bez slov
Môj prvý pokus o predvedenie receptu bez popisu postupu práce, len pomocou foto.

Loštická polévka s tvarůžkovými celestýnskými nudlemi
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme vývar, česnek utřený se solí, libeček (ligurček), ...

Srnčie tournedos
Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme...

Skvelá bábovka
Túto bábovku som sa naučila, keď som bola u kamaráta a jeho 13-ročná sestra ju...

Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...

Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“....

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Závitky z lososa
Veľmi som chcela ochutnať doma pripraveného lososa, tak sme si s priateľom ako nedeľný obed uvarili...

Cuketovo-mrkvové hniezda s vajíčkom a kalerábovými haluškami
Mám rada zeleninové jedlá a toto je jedno z nich. Robievam pár krát do roka ako rýchlovku a príloha môže byť hoc čo. Zemiaky, chlieb, alebo aj kalerábové halušky....

Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka
Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.

Strapatý chlebík s jadrincovo-šunkovým prekvapením
Ak som ešte niekoho z Vás nepresvedčil o chuťových ale aj ekonomických výhodách využitia „jadrincov_srdiečok“ paprík, ...

Tarte Tatin
Keď som na TV paprika videla Jamieho prirpravovať túto fantastickú pochúťku, neváhala som ani minútku a...

Zapekaný pangasius so syrom a vyprážanými cibuľovými kolieskami
Pangasius je lahodná rybka, máme ju radi... má vynikajúcu chuť... to jedlo je hotové rýchlo....

Veľkonočný veniec
Pripravíme si kvások. Kvasnice, cukor a troška mlieka necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, ...
Pstruh à la Otto Weiter
V tomto videu nám obľúbený spevák Otto Weiter so svojou šarmantnou partnerkou Petrou Maxin pripravia zdravého a...

Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

Džuveč na piatok
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....

Handrová polievka
Minulý týžden som náhodou pozerala na PRIME PROSTRENO a tam jeden zo sutažiacich varil tuto polievku. zaujala...

Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...

Pulao s cícerom
Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme...

Základný recept na domáce karamelky
Vyrobiť domáce karamelové bonbóny je malá cukrárska výzva.

Krkovička s cibuľovým pestom a grilovanou zeleninou
Obe cibule a cesnak pokrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými surovinami. Krkovičku rozrežeme na plát a...

Grenadier marsh so Znojmo okrou
U nás doma je známych niekoľko desiatok jedál so všeobecnou obľubou. Medzi ne určite patrí i...

Bábovka čokoládová
Nabudúce budem vedieť že mám dať viac čokolády , ale ináč jej nič nechýbalo.

Koláč s jablkami a arašidovou posýpkou
Z mlieka droždia trošky cukru urobíme kvások, do múky pridáme soľ a zvyšný cukor, dáme vajíčko...
Krémová hubová polievka so sezamovo-ľanovou tyčinkou
Ak máte radi huby, určite si pozrite tento diel seriálu o slovenských dobrotách a nechajte sa...