Foto: kajusiqq
Chutia podobne ako španielske vtáčiky len su menšie a keďže su napychnuté na špici nerozlezú sa:)......Pre mňa s kuracím mäsom je to dobrotka:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z bravčového stehna/karé odkrojíme 2-4 menšie kusky a naklepeme. Pokial robíme z kuracích prs proste iba narežeme naplníme a zvinieme(po naplnení rozrežeme na 2 kúsky)
-
2
Na plátky navrstvíme zmes pripravenú z masla,pokrájanej cibule ,šampiňonov,horčice ,worcesterskej omáčky a drveného čierneho korenia..môžme pridať aj soľ ale popri dijonskej horčici to nieje potrebne a tak isto môžme pridať aj kečup na zjemnenie podľa chuti:)
-
3
Na plátky priložíme slaninu,nakrájanu papriku , uhorku a zvinieme.
-
4
Mäso nakrajame na 2 kotuče z jedného kuska:).....napichneme na ihly:)
-
5
Na oleji ich z oboch strán prudko opečieme,znížime teplotu a pomaly dokončíme.
-
6
Podávame s varenými alebo opekanými zemiačkami a zeleninou:)......dobrú chuť:) tu su z bravčového mäska:)( vykostene kare)
Diskusia k receptu