Schiacciata

lmirka - bez fotkylmirka, 7. decembra 2014
Schiacciata
Foto: lmirka

Milujem taliansku kuchyňu a ešte radšej varím podľa Emanuela Ridiho. Vyskúšajte jeho sladku focacciu s čiernymi hrozienkami a feniklom. Fenikel dodá focaccii zaujímavú chuť. Zobraziť celý popisMilujem taliansku kuchyňu a ešte radšej varím podľa Emanuela Ridiho. Vyskúšajte jeho sladku focacciu s čiernymi hrozienkami a feniklom. Fenikel dodá focaccii zaujímavú chuť.

Suroviny

Cesto:
25 g čerstvé
200 ml
4 PL
8 PL
500 g
Okrem toho:
1 kg
4 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Droždie rozpustíme vo vode. Zmiešame ho s ostatnými surovinami potrebnými na cesto a spracované cesto necham kysnuť min. 1 hodinu v teple.

  2. 2

    Rúru predhrejem na 180 stupnov. Vykysnuté cesto rozdelím na 2 časti. Plech pokvapkáme olivovým olejom a cesto naň rovnomerne prstami roztiahnem tak, aby bolo čo najtenšie. Posypeme ho polovicou hrozienok, 2 PL cukru, 2 PL feniklových semienok a pokvapkám olivovým olejom. Prekryjem druhou polovicou cesta a posypem zvyškom hrozienok, cukru, semienok a zase zakvapnem olivovým olejom.

  3. 3

    Pečiem, kým nie je schiacciata pekne zlatistá. Moja bola hotová za ani nie pol hodinu. Treba si dávať pozor, aby hrozienka na povrchu schiacciaty neprihoreli. A kedže zbožnujem figy, skusila som verziu so sušenými s vynechaním feniklu. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

vilie
Lmirka, to naozaj dávaš na 0,5 kg múky 2 kg čiernych hrozienok? Alebo je to len omyl?
ilusa
aj mna to zarazilo,uz aj 1kg by bolo dost vela,nie?
2010
Do tohto receptu nejdu hrozienka... hrozno -:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia