Foto: lmirka
Milujem taliansku kuchyňu a ešte radšej varím podľa Emanuela Ridiho. Vyskúšajte jeho sladku focacciu s čiernymi hrozienkami a feniklom. Fenikel dodá focaccii zaujímavú chuť. Zobraziť celý popisMilujem taliansku kuchyňu a ešte radšej varím podľa Emanuela Ridiho. Vyskúšajte jeho sladku focacciu s čiernymi hrozienkami a feniklom. Fenikel dodá focaccii zaujímavú chuť.
Postup
-
1
Droždie rozpustíme vo vode. Zmiešame ho s ostatnými surovinami potrebnými na cesto a spracované cesto necham kysnuť min. 1 hodinu v teple.
- 2
Rúru predhrejem na 180 stupnov. Vykysnuté cesto rozdelím na 2 časti. Plech pokvapkáme olivovým olejom a cesto naň rovnomerne prstami roztiahnem tak, aby bolo čo najtenšie. Posypeme ho polovicou hrozienok, 2 PL cukru, 2 PL feniklových semienok a pokvapkám olivovým olejom. Prekryjem druhou polovicou cesta a posypem zvyškom hrozienok, cukru, semienok a zase zakvapnem olivovým olejom.
- 3
Pečiem, kým nie je schiacciata pekne zlatistá. Moja bola hotová za ani nie pol hodinu. Treba si dávať pozor, aby hrozienka na povrchu schiacciaty neprihoreli. A kedže zbožnujem figy, skusila som verziu so sušenými s vynechaním feniklu. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu