Foto: anina6
Určite ešte máte aj vy nejaké údené mäsko od Veľkej noci, lebo u mňa sa ešte našlo. Keďže sa nám už prejedlo ako také, Zobraziť celý popisUrčite ešte máte aj vy nejaké údené mäsko od Veľkej noci, lebo u mňa sa ešte našlo. Keďže sa nám už prejedlo ako také, tak som ho využila a zapracovala som ho do zemiakových placiek. Chutili celkom fajne, takže nech sa páči recept.
príprava
Postup
-
1
Postup určite každý poznáte, klasika. Nastrúhame si zemiaky na jemnom strúhadle, posypeme asi 4 polievkovými lyžicami hladkej múky a postupne pridávame vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, majoránku a trošku Podravky.
- 2
Údené mäsko si nakrájame na drobné kocôčky a primiešame do zemiakového cesta. Dobre všetko premiešame a vyprážame na rozpálenej masti alebo oleji. Podávame s kyslým mliekom alebo s pochúťkovou smotanou.
- 3
Toť vše, nech sa vám vydaria.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu