
Žihľava dvojdomá (2.časť)
Recepty s pridaním žihľavy do jedál, ochutnajte ... nižšie napíšem pár dobrých, chutných receptov-ako...

Tvarohové rezy
Šťavnatý rez zo zvyšných bielkov, kyselkavá plnka a jemná čokoládová poleva....

Ryby v Novaljskej marináde
Ryby očistíme , umyjeme. ja som použila morskú štuku -má málo kostí , vlastne len velkú...

Ananásovo-šunkové bravčové medailónky
Dnes sme mali parádny a veľmi chutný obed... vytvorila som poéziu chutí... ananás-údená šunka-syr a bravčové medailónky...
Domáci hamburger s cibuľovým džemom
Urobte si vlastný domáci hamburger s cibuľovým džemom.

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Pôstna kaša našich predkov
Ja viem, že si všetci chcú užiť dobré sviatočné jedlo. ale viac si ho môžeme...

Kakaové cupcakes s kokosovým krémom (vegan)
Neskutočne jemné, chutné a extra kakaové. Cupcakes sa nerozpadávajú, ale nie sú ani tuhé,...

Sicílske špagety
okruhlu formu potrieme olejom, pokryjeme papierom na pečenie a zas potrieme olejom. baklažany pokrajame na platky a...

Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....

Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.
Krehký slivkový koláč so snehom
V tomto videu folklorista Jozef Mak s hosťom Pavlom Tužinským pripravia voňavý slivkový koláč.

Kešu mrkvové karí
Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a...

Bryndzové halušky
Hovorí sa 100 ľudí 100 chutí. Je veľmi veľa verzií tohto receptu. Každá domácnosť má...

Špenát Anne
Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala. Pokúsila som sa ho...

Zemiakovo-brokolicová polievka so syrom
Najprv si pripravíme zeleninu. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky, brokolicu umyjeme a...

Perníkový adventný veniec a perníčky
Recept na perníky mám od svojej švagrinej. Perníkový adventný veniec som ešte nerobila, ale raz...

Mašličky alla puttanesca :)
Recept z relácie S Italem v kuchyni :) my to robíme veľmi často je to nenáročné na...

Kváskový chléb se škvarkama (z remosky nebo trouby)
Vyškvařili jsme trochu sádla a zbyly škvarečky. Nejchutnější jsou čerstvé (žádný mrazák apod. ), takže...

Hovädzie na zeleri a zázvore
Na cibuli osmažené dorůžova mírně orestujeme celer nakrájený na malé kostičky, přidáme nastrouhaný zázvor a mírně...

Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím
Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína......

Dolma
Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu....

Quibebe
Je to kreolské jedlo z argentínskej provincie Corrientes. Pôvodne si ho pripravovali i názov mu dali...

Perník s jablkami a kokosom
Veľmi jednoduchý, šťavnatý a chutný koláčik. Rýchla príprava. :-)

Pogaca - Turecko
Pogaca sú výborné s plnkou, ale aj samotné, bez plnky, ako pečivo napríklad na...

Škvarkové maxi pagáče
Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V...

Spaghetti alle vongole
Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo ružového,...

Slivkové gule z tvarohového cesta
500 g jemného hrudkového tvarohu zmiešame s 200 g špaldovej alebo celozrnnej múky a s 3 PL...

Prešporský šmirkás - bryndzová nátierka
Táto nátierka patrila k obľúbeným nátierkam mojej rodiny a poznajú ju všetci prešpuráci - starí Bratislavčania...