Krájanica fotorecept

paulapa - fotkapaulapa, 16. februára 2011
Krájanica (fotorecept)
Foto: paulapa

Keď som bola malá mama nám robievala krájanicu... že to je taká slovenská variácia na čínu som vtedy samozrejme nevedela. Preto ma ani dnes Zobraziť celý popisKeď som bola malá mama nám robievala krájanicu... že to je taká slovenská variácia na čínu som vtedy samozrejme nevedela. Preto ma ani dnes nenapadne povedať, že toto je čína. Je to skrátka krájanica.

2
porcie
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
100 g
2 PL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    17:00 hod. je najvyšší čas chystať večeru. Skôr ako začneš, prichystaj si všetky suroviny. Mäso, ja som použila br.karé, nakrájaj na tenké rezance, ale ozaj tenké. Do misky daj 1PL lyžicu oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL solamylu, 1 ČL korenia, pokiať máš nejakú obľúbenú zmes kľudne ju použi. Ja som použila zmes ktorá sa volá Tandori. Dobre zamiešaj a vlož do toho mäsové kúsky. Uvar rezance. Šampiňónom amputuj nožičky a odlož si ich trebárs do polievky. Klobúčiky nakrájaj na tenké pásiky. A to je pre začiatok asi tak všetko. Aha, ešte pórik na tenké rezančeky.

    Krájanica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    17:13 hod.: wok je úžasný pacovný prostriedok, má len jednu chybu - dá sa v ňom pripraviť jedlo tak maximálne pre dve osoby. Ak máš štvorčlennú rodinu a napadne ťa urobiť večeru pre štyroch na jeden šup, tak to nerob. Buď ti to prihorí, alebo to v zúfalstve podleješ vodou a budeš dusiť a to je koniec tvojich snáh uvariť chutné jedlo. Ale nezúfaj. Je tu jedna možnosť. Všetko máš nachystané a pekne po ruke, teraz už len postav rodinku do rady s tanierom v ruke a pusti sa do práce ....

    Krájanica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    17:14 hod.: wok postav na zdroj tepla a nechaj ho pekne rozpáliť, priam rozžeraviť, potom nalej trochu oleja, kto má dá sézamový, kto nemá dá olivový a kto nemá ani ten dá slnečnicový. Do rozpáleného oleja vhoď strúčik cesnaku pokrájaného na plátky a nechaj ho opiecť. Potom ho z oleja nemilosrdne vyhoď, už ho nebudeš potrebovať. Slúžil len nato aby prevoňal olej a tým pádom aj jedlo. Vlož do oleja mäso, chvíľu nemiešaj, mäso sa akoby prilepí ku dnu, tak ho chvíľu nechaj nech sa lepí, veď ho to prestane baviť. A potom už len miešaj, prehadzuj, pretiasaj až je mäso biele, trvá to len dve minútky...

    Krájanica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    17:18 hod.: potom k mäsu prihoď šampiňóny a pórik. Zase premiešaj a chvíľu oprážaj, zase tak dve minúty. Potom všetko odhrň na bok pridaj za lyžicu sézamových semiačok, chvíľočku oprážaj a potom hneď zmiešaj

    Krájanica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    17:21 hod.: prihoď cestoviny

    Krájanica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    17:22 hod.: zamiešaj

    Krájanica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    17:23 hod.: a nalož do taniera čakajúcim členom rodiny. Ak vás je viac ako dva, urob druhú dávku.

    Krájanica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    17:30 hod.: posledné sústo na tanieri, sme po večeri ešte pohár vína a pekný večer pred nami :-)

    Krájanica (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marianne69
... aj ja robievam takuto krajanicu, mozem ju vzdy...jednoduche,zdrave,nenarocne na cas aj suroviny,mne sa to paci velmi,nemam sice rada solamil v jedle,ale raz zacas,moze byt...a da sa skombinovat s cim mame radi....
dorisa
Kásny receptík. Takéto jedlo možem hocikedy,aj keď, velmi malo ho robím ...a vlastne ani neviem prečo. Musím sa polepšit, lebo také papaničko nemože byt zabudnute.
tinca
mám panenku, urobím chutný rcp :-)
jarunka
Jednoduchy a rychly receptik, urcite dobry. To su ryzove rezance, vsak?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia