Foto: marianne
Z mojich casopisovych vystrizkov,urobila som si z nich taku riadnu kucharsku knihu,velmi rada sa nimi prehrnam. Je to velmi jemne a dobreee a v Zobraziť celý popisZ mojich casopisovych vystrizkov,urobila som si z nich taku riadnu kucharsku knihu,velmi rada sa nimi prehrnam. Je to velmi jemne a dobreee a v neposlednom rade aj zdrave.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
700 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2 pl alebo maslo |
|
korenie |
|
2-4 ks |
|
250 ml alebo mlieko |
|
par kvapiek |
|
1/2 |
|
40 g |
|
1,5 dlna podliatie |
|
Postup
-
1
Pripravime si vsetky suroviny.
-
2
Na olivovom oleji opecieme do ruzova pokrajanu cibulku a cesnak.
-
3
Pridame umytu na ruzicky rozobratu brokolicu,osolime,okorenime.Pridame par kvapiek tabasca,podlejeme asi 1,5 dl vody.
-
4
A zakryte podusime,kym sa voda nevypari.Nie viac ako 10 minut,aby bola polomakka,nie na blato.
-
5
V miske zmiesame smotanu,(setrim kalorie,riedila som pol na pol s vodou:-) pridame vajicka,(o 1 som ubrala) par kvapiek tabasca,postruhany muskatovy oriesok.Este mozeme dosolit a zalejeme vychladnutu brokolicu. Dame zapiect do vyhriatej rury. 5 minut pred dopecenim,posypeme mandlovymi lupienkami a nechame dojst.
-
6
A poviem Vam,studene je to este lepsie ako teple:-)
-
7
......
Ale vcera som robila kapustovy salat podla @palokuchki a povedal,ze az mu riadne pridam na tanier hoho salatu,ze je vynikajuci,zjedol ho skoro tolko co ja a to uz je co povedat.(som prvy krat v zivote onemela):-DDD