Dnes sa dá zakúpiť ovčia hrudka na salaši a tak nie je žiadny problém urobiť si bryndzu doma a vedieť,že je 100 % z Zobraziť celý popisDnes sa dá zakúpiť ovčia hrudka na salaši a tak nie je žiadny problém urobiť si bryndzu doma a vedieť,že je 100 % z ovčieho syra.
Postup
-
1
Hrudku necháme na vzdušnom mieste vykvasiť 2-3 dni podľa počasia.Dozretá ja vo vnútri dierkovaná.Na režeme ju na menšie kúsky a zomelieme na mäsovom mlynčeku.Melieme na hlboký polievkový tanier a na každý tanier zomletého syra pridáme kávovú lyžičku soľ.Po zomletí zmes dobre premiešame a vypracujeme ako cesto.môžeme dosoliť podľa chuti.Túto zmes natlačíme do hrnca,zaťažíme a necháme 3-4 dni kysnúť.Záleží od počasia a teploty.Po tomto procese máme bryndzu hotovú.Ja ju nabalíčkujem po 20 dkg a dám zamraziť do mrazničky.Takto máme bryndzu na celú zimu.
Diskusia k receptu