Tu, kde zijem, sa zltooranzova tekvica bezne konzumuje pecena v trube alebo ako plnka do kolaca z vytahovaneho cesta, tak ako sa Zobraziť celý popisTu, kde zijem, sa zltooranzova tekvica bezne konzumuje pecena v trube alebo ako plnka do kolaca z vytahovaneho cesta, tak ako sa na Slovensku vyraba makovo jablkova strudla. Mne sa zdalo, ze je to trosku stereotypne a tak som sa raz rozhodla pokusit sa z tekvice vyrobit nieco nove a rovnako zdrave.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
ocistenu tekvicu rozmixujeme s mliekom a cukrom, osupeme jablka a nadrobno nastruhame, spojime s tekvicou
- 2
do muky zamiesame prasok do peciva a pridame k rozmixovanej tekvici a jablkam, pridame orechy, lieskovce, hrozienka a skoricu a vsetko dobre premiesame
- 3
hlbsi plech na pecenie natrieme maslom a posypeme prezlou, zmes vylejeme na plech a pecieme cca 45 min na 200C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nebolo by lepšie tekvicu nastrúhať..??bo také koláče tu sú..aj kedysi som piekla...