Jednoduchý koláč z tekvice cucurbita pepo

trijana - bez fotkytrijana, 29. októbra 2013

Tu, kde zijem, sa zltooranzova tekvica bezne konzumuje pecena v trube alebo ako plnka do kolaca z vytahovaneho cesta, tak ako sa Zobraziť celý popisTu, kde zijem, sa zltooranzova tekvica bezne konzumuje pecena v trube alebo ako plnka do kolaca z vytahovaneho cesta, tak ako sa na Slovensku vyraba makovo jablkova strudla. Mne sa zdalo, ze je to trosku stereotypne a tak som sa raz rozhodla pokusit sa z tekvice vyrobit nieco nove a rovnako zdrave.

50
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
2 ks
300 g
4 dl
100 g
100 g
200 g
1 PL
20 g
1 dl
4 PL




Postup

  1. 1

    ocistenu tekvicu rozmixujeme s mliekom a cukrom, osupeme jablka a nadrobno nastruhame, spojime s tekvicou

  2. 2

    do muky zamiesame prasok do peciva a pridame k rozmixovanej tekvici a jablkam, pridame orechy, lieskovce, hrozienka a skoricu a vsetko dobre premiesame

  3. 3

    hlbsi plech na pecenie natrieme maslom a posypeme prezlou, zmes vylejeme na plech a pecieme cca 45 min na 200C.

Diskusia k receptu

irenaw
veľká škoda, že nie je foto, mám rada tekvicové koláče. na prvý pohľad dosť tekutých prísad oproti suchým, asi treba vyskúšať. zloženie sa mi páči :-)
radost
za opýtanie sa neplatí..snád ma neubijú...:
nebolo by lepšie tekvicu nastrúhať..??bo také koláče tu sú..aj kedysi som piekla...
trijana
Ak budem v najblizsom case piect, odfotim...tekvica by sa mohla snad aj nastruhat, ale je to pracnejsie, okrem toho, mozno by sa namiesto polohrubej muky mohla pouzit aj kukuricova




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia