Zemiakové šišky bez lepku
Foto: novalim
Typické fašiangové maškrty sme tento raz pripravili trochu na iný spôsob. Zemiakové šišky bez lepku vám budú určite chutiť.
A keď si k Zobraziť celý popisTypické fašiangové maškrty sme tento raz pripravili trochu na iný spôsob. Zemiakové šišky bez lepku vám budú určite chutiť.
A keď si k nim pripravíte jahodovú penu podľa nášho receptu, budete sa doslova zalizovať. Vyskúšajte a napíšte nám, ako
vám chutilo.
Zdroj: https://novalim.net/zemiakove-sisky-bez-lepku/
porcií
príprava
Suroviny
280 g |
|
15 g |
|
250 g uvarené a nastrúhané |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
250 ml teplé |
|
z 1 citróna |
|
7 g |
|
20 g roztopený |
|
na smaženie |
|
Na jahodový sneh: | |
2 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Do 100 ml teplého ovseného mlieka pridáme 1 ČL z odváženej múky a cukru, pridáme droždie a dobre spolu premiešame. Necháme na teplom mieste vzísť kvások (trvá to 10-15 minút).
- 2
Múku, tapiokový škrob, práškový a vanilínový cukor, uvarené nastrúhané zemiaky, nastrúhanú citrónovú kôru a štipku soli spolu premiešame vo väčšej mise. Pridáme žĺtky, zvyšok ovseného mlieka, rum a nakoniec kvások.
- 3
Vymiesime hladké cesto, misu prikryjeme utierkou a necháme 90 – 120 minút kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí pridáme do cesta roztopený Palmarin a znova premiesime ručne až sa tuk s cestom spojí.
- 4
Cesto preložíme na pracovnú pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku 3 cm a vykrajujeme malé kolieska s priemerom asi 5-7 cm. Zemiakové šišky bez lepku necháme ešte aspoň 10 minút podkysnúť. V hlbšej panvici rozpálime olej, potom znížime teplotu a smažíme šišky z každej strany do zlatista.
- 5
Na jahodový sneh si nad parou vyšľaháme bielky s cukrom a nakoniec prišľaháme aj jahodový lekvár.
Tiež šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu