Zemiakové šišky
Zemiakové šišky

Zemiakové šišky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 19. marca 2021. Komerčný recept.
Zemiakové šišky bez lepku
Foto: novalim

Typické fašiangové maškrty sme tento raz pripravili trochu na iný spôsob. Zemiakové šišky bez lepku vám budú určite chutiť. A keď si k Zobraziť celý popisTypické fašiangové maškrty sme tento raz pripravili trochu na iný spôsob. Zemiakové šišky bez lepku vám budú určite chutiť. A keď si k nim pripravíte jahodovú penu podľa nášho receptu, budete sa doslova zalizovať. Vyskúšajte a napíšte nám, ako vám chutilo.
Zdroj: https://novalim.net/zemiakove-sisky-bez-lepku/

15
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

280 g
15 g
250 g uvarené a nastrúhané
120 g
1 bal.
štipka
2 ks
1 ČL
250 ml teplé
z 1 citróna
7 g
20 g roztopený
na smaženie
Na jahodový sneh:
2 ks
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Do 100 ml teplého ovseného mlieka pridáme 1 ČL z odváženej múky a cukru, pridáme droždie a dobre spolu premiešame. Necháme na teplom mieste vzísť kvások (trvá to 10-15 minút).

  2. 2

    Múku, tapiokový škrob, práškový a vanilínový cukor, uvarené nastrúhané zemiaky, nastrúhanú citrónovú kôru a štipku soli spolu premiešame vo väčšej mise. Pridáme žĺtky, zvyšok ovseného mlieka, rum a nakoniec kvások.

  3. 3

    Vymiesime hladké cesto, misu prikryjeme utierkou a necháme 90 – 120 minút kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí pridáme do cesta roztopený Palmarin a znova premiesime ručne až sa tuk s cestom spojí.

  4. 4

    Cesto preložíme na pracovnú pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku 3 cm a vykrajujeme malé kolieska s priemerom asi 5-7 cm. Zemiakové šišky bez lepku necháme ešte aspoň 10 minút podkysnúť. V hlbšej panvici rozpálime olej, potom znížime teplotu a smažíme šišky z každej strany do zlatista.

  5. 5

    Na jahodový sneh si nad parou vyšľaháme bielky s cukrom a nakoniec prišľaháme aj jahodový lekvár.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia