Univerzálne bezlepkové lístkové cesto
Keď sme sa vás pýtali, ktorý druh cesta vám najviac chýba, väčšinou ste sa zhodli na tom, že je to bezlepkové lístkové cesto....
Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....
Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....
Horniacka zapekaná kyslá kapusta
Ak tam nedáme slaninu a klobásku, . tak máme obed vegetariánsky a sme zdravší a šetrnejší aj...
Zemiaková polievka s parádnymi doplnkami
Upratoval som mrazák a čo „nekukám“!? Z celofánového vrecúška na mňa žmurká za poriadnu hrsť sušených, ...
Maškrtníkove lievančeky
Upútal ma receptík na zaujímavé lievance. Chcela som ich robiť presne podľa receptu, ale nakoniec...
Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...
Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky
Aby mäso dlho nestálo v mrazničke tak ho zvyknem obmieňať. Tentoraz prišla na rad bravčová panenka...
Polievka z cukrovej repy so sušenými hubami
Jedli ste už vianočnú polievku z cukrovej repy? Kamarátova stará mama nás tento týždeň poučila ako sa robí...
Kakaový krémeš
Cesto si možete pripravit v mixeri s nožmi, alebo zmiesit ručne, ked sa vam všetko spojí, ...
Plnené bravčové koleno
Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno. zvykla som ho plniť aj zeleninovými...
Segedínsky guláš s hubami
Fotopostup nemam, nemala som v pláne ho sem dávať, segedínov je tu veľa, ale...
Morský čert so širokými rezancami na kuriatkovom ragú
Filet z morského čerta osolíme a okoreníme. Cesnak s olivovým olejom a vňaťou rozmixujeme a zľahka...
Krevety na víne
Naše oblubene vikendove ranajky, priprava trva dlhšie ako samotne varenie, treba si všetky suroviny pripravit. Skušal som...
Bezlaktózové krehké koláčiky miesené s masťou
Cesto na krehké koláčiky sa dá veľmi dobre miesiť i masťou. Len málo receptov využíva masť...
Bugiurnti-Bouyiordi
... recept pod tymto nazvom som nasla v casopise EVA a hned sa mi zapacil, robila...
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...
Rožky z chlebového cesta
Keď pečiete chlieb , tak si skúste urobiť aj pár rožkov z chlebového cesta ...
Ruské pirogi
Tieto hrátky s kysnutým cestom ma zaujali a pri fotení v najlepšom sa mi vybil foťák, čo...
Maďarský paprikáš
Toto je recept ktory mne najviac chuti. Su viacere varianty. Tato sa podoba na perkelt, no je...
Tatarská omáčka trochu ináč
Tento receptík mi dala manželova sesternica z Popradu, ktorá deťom pripravovala tatarskú omáčku aj v...
Kuracie prsia s bryndzovým prekvapením
Napadlo ma to v nedelu ráno ked som rozmýšlala ako mám spracovať kuracie prsia snažila som sa...
Špíz s mozzarellou
Je to mnamka a navyse raz-dva hotova:-) alebo ak Vas prepadne necakana navsteva.....
Judáše s orechami
Toto typické kysnuté veľkonočné pečivo sa pekávalo na Zelený štvrtok. Tvarom malo pripomínať stočený povraz,...
Krabí šalát
Suroviny nakrájame na kocky zamiešame pridáme biely jogurt a farmársky dresing dáme do chladničky odstať na pol...
Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...
Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou
Táketo jedlo , ktoré máme doma radi nedá sa neuverejniť. Žemľovku , milujeme aj vnúčata.
Americké palacinky
lahodne palaciny , ktoré američania nazývajú vaflami , , ,
Morčacie stehno na curry
Pôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby...
Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne
Recept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené...
Špagety so slaninkou a špenátom
Dôležité je mať k dispozícii kvalitné špagety. Mne osobne vyhovujú Panzani. Iné už ani nekupujem,...
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.