Morčacie prsia na spôsob Asconese

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 12. apríla 2014

Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc,jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou.Švajčiari obľubujú cestovinové jedlá aj v kombináciách,ktoré by sme my nečakali,ale Zobraziť celý popisAscona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc,jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou.Švajčiari obľubujú cestovinové jedlá aj v kombináciách,ktoré by sme my nečakali,ale v tomto jedle,ktoré sa mi zapáčilo v jednom tamojšom časopise,je kombinácia surovín dokonalá...

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks strúčiky väčšie
2 PL
1 ČL
1 ks
1 ČL
1 PL bez kôstok podľa výberu
2 dcl




Postup

  1. 1

    Najprv si vyrobíme cestoviny tagliatelle -širšie dlhé rezance. Z 20 dkg polohrubej múky,1 vajca a asi 1 dcl vody som zarobila plastické cesto a strojčekom som ho vyvaľkala a nakrájala.Ak nemáme dosť času,uvaríme kupované.

    Morčacie prsia na spôsob Asconese - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny na prípravu omáčky s mäsom

    Morčacie prsia na spôsob Asconese - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a pražíme na oleji(ja som dala repkový,lebo olivový mi nechutí). Pridáme na kocky nakrájané morčacie prsia,tiež opražíme,osolíme,okoreníme,pridáme paradajkový pretlak,miešame a ešte chvíľu spolu opekáme.Potom prilejeme červené víno, celú konzervu sterilizovaných rajčín,prepolené olivy a kapary.

    Morčacie prsia na spôsob Asconese - obrázok 3
  4. 4

    Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút,potom odokryté zredukujeme asi na 1/3. Chute surovín sa cez ten čas pekne prepoja. Hotové jedlo má mať hustejšiu omáčku.

    Morčacie prsia na spôsob Asconese - obrázok 4
  5. 5

    uvarené tagliatelle necháme odkvapkať a na tanieri upravíme ako lupene kvetu,do stredu naberieme mäso s omáčkou,posypeme nasekanou zelenou vňaťkou. Prajem príjemný chuťový zážitok.

    Morčacie prsia na spôsob Asconese - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
toto by nam chutilo, a vlastne aj chuti, lebo nieco podobne robievam, len bez vina a kapar, nabuduce skusim, som zvedava na ten chutovy zazitok :) pekny recept, a kvitujem domace cestoviny ,,
afataga
si sa trafila do mojej chute, vyzera to fakt ako mnamka :-), ale poznas ma, ja by som tam svacla zo dve chilli :-)
pusta
krásny a chuť štekliaci recept :-)
*****
pusta
jasné. už viem, prečo mi perfektne hrá práve do talianskej kuchyne :-)
kukulienka71
@mariamka ,vína by som ja osobne dala aj menej,stačilo by 1 dcl,ale dodá vyýbornú chuť,uvidíš:-) tagliatelle ma okolnosti prinútili doma robiť,v dvoch obchodoch u nás nemali a ja strašne nerada nakupujem,tak z núdze cnosť:-) @afataga ,samozrejme,že tebe s chilli,ako inak?:-)) @pusta ,áno je to tým vplyvom susedov, centrálni švajčiari majú onakvejšie chute:-) Ďakujem vám pekne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia