Foto: kukulienka71
Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc,jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou.Švajčiari obľubujú cestovinové jedlá aj v kombináciách,ktoré by sme my nečakali,ale Zobraziť celý popisAscona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc,jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou.Švajčiari obľubujú cestovinové jedlá aj v kombináciách,ktoré by sme my nečakali,ale v tomto jedle,ktoré sa mi zapáčilo v jednom tamojšom časopise,je kombinácia surovín dokonalá...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si vyrobíme cestoviny tagliatelle -širšie dlhé rezance. Z 20 dkg polohrubej múky,1 vajca a asi 1 dcl vody som zarobila plastické cesto a strojčekom som ho vyvaľkala a nakrájala.Ak nemáme dosť času,uvaríme kupované.
-
2
Pripravíme si suroviny na prípravu omáčky s mäsom
-
3
Očistenú cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a pražíme na oleji(ja som dala repkový,lebo olivový mi nechutí). Pridáme na kocky nakrájané morčacie prsia,tiež opražíme,osolíme,okoreníme,pridáme paradajkový pretlak,miešame a ešte chvíľu spolu opekáme.Potom prilejeme červené víno, celú konzervu sterilizovaných rajčín,prepolené olivy a kapary.
-
4
Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút,potom odokryté zredukujeme asi na 1/3. Chute surovín sa cez ten čas pekne prepoja. Hotové jedlo má mať hustejšiu omáčku.
-
5
uvarené tagliatelle necháme odkvapkať a na tanieri upravíme ako lupene kvetu,do stredu naberieme mäso s omáčkou,posypeme nasekanou zelenou vňaťkou. Prajem príjemný chuťový zážitok.
*****