Tava
Výborné letné jedlo s klasickou sezónnou zeleninou a jahňacím mäsom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, pomerne rýchla a výsledok fantasticky chutný ;-)
Suroviny
750 g |
|
7-8 ks čerstvá |
|
2 ks mäsité |
|
2 ks |
|
50 g (82 %) |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Potrebujeme jahňacie mäso, najlepšie zo stehna. Ďalej papriky, ja dávam aj 1 dobre pálivú :-) nech je to pikantné. Ďalej 2 veľké mäsité paradajky a zo 2 veľké cibule. Ja tu mám 3, lebo boli menšie. Papriku a cibuľu si pokrájame na drobno. Paradajky na menšie kúsky a mäso tiež na čím menšie kocky.
-
2
V panvici rozhorúčime trošku oleja, pridáme mäso, osolíme ho a za občasného miešania ho na malom ohni udusíme do mäkka. Mäso si počas dusenia pustí samo šťavu, ktorá obvykle kým vyvrie, mäso pekne zmäkne. Keď šťava vyvrela a mäso je už mäkké, tak pridáme plameň a mäso narýchlo kde-tu opečieme, aby chytilo opečenú príchuť :-)
-
3
Pridáme mletú papriku, s ktorou to tiež minutku opečieme. Napokon dáme papriku, cibuľu a aj paradajky. Osolíme a zakryté necháme dusiť. Po čase, keď už si zelenina pustila nejakú šťavu, pridáme maslo pre chuť a zjemnenie a necháme dusiť/variť kým zelenina celkom nezmäkne :-) To je ešte približne 15 minút.
-
4
Moji doma to majú najradšej s chlebovými plackami :-) Ale podávať to môžte podľa chuti aj s chlebom, ryžou, bulgurom či zemiakmi :-)
-
5
Dobrú chuť !
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu