TavaFoto: cesminaz

Výborné letné jedlo s klasickou sezónnou zeleninou a jahňacím mäsom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, pomerne rýchla a výsledok fantasticky chutný ;-)

Suroviny

750 g
7-8 ks čerstvá
2 ks mäsité
2 ks
50 g (82 %)
1 KL
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Potrebujeme jahňacie mäso, najlepšie zo stehna. Ďalej papriky, ja dávam aj 1 dobre pálivú :-) nech je to pikantné. Ďalej 2 veľké mäsité paradajky a zo 2 veľké cibule. Ja tu mám 3, lebo boli menšie. Papriku a cibuľu si pokrájame na drobno. Paradajky na menšie kúsky a mäso tiež na čím menšie kocky.

    Tava - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozhorúčime trošku oleja, pridáme mäso, osolíme ho a za občasného miešania ho na malom ohni udusíme do mäkka. Mäso si počas dusenia pustí samo šťavu, ktorá obvykle kým vyvrie, mäso pekne zmäkne. Keď šťava vyvrela a mäso je už mäkké, tak pridáme plameň a mäso narýchlo kde-tu opečieme, aby chytilo opečenú príchuť :-)

    Tava - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mletú papriku, s ktorou to tiež minutku opečieme. Napokon dáme papriku, cibuľu a aj paradajky. Osolíme a zakryté necháme dusiť. Po čase, keď už si zelenina pustila nejakú šťavu, pridáme maslo pre chuť a zjemnenie a necháme dusiť/variť kým zelenina celkom nezmäkne :-) To je ešte približne 15 minút.

    Tava - obrázok 3
  4. 4

    Moji doma to majú najradšej s chlebovými plackami :-) Ale podávať to môžte podľa chuti aj s chlebom, ryžou, bulgurom či zemiakmi :-)

    Tava - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť !

    Tava - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist