Kurča s ananásom

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Kurča s ananásom
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
1 ks
150 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl. Dobre premiešame, aby sa mäso rovnomerne obalilo. Kúsky mäsa vyprážame v rozpálenom oleji do zlata. Vyberieme a osušíme na papierovom obrúsku. Ananás pokrájame na kúsky a spolu so šťavou nalejeme do hlbokej panvice (woku), prilejeme biele víno a ochutíme cukrom a zázvorom.

  2. 2

    Necháme zovrieť, potom pridáme kúsky mäsa a nasucho opražené mandle. Zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali v troške vody alebo vína. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.

  3. 3

    Náš tip: So solamylom pracujeme veľmi opatrne. Na zahustenie 4 porcií nám budú stačiť 2 kávové lyžičky rozmiešané v malom množstve vody, asi 3 polievkových lyžiciach.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia