Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl. Dobre premiešame, aby sa mäso rovnomerne obalilo. Kúsky mäsa vyprážame v rozpálenom oleji do zlata. Vyberieme a osušíme na papierovom obrúsku. Ananás pokrájame na kúsky a spolu so šťavou nalejeme do hlbokej panvice (woku), prilejeme biele víno a ochutíme cukrom a zázvorom.
- 2
Necháme zovrieť, potom pridáme kúsky mäsa a nasucho opražené mandle. Zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali v troške vody alebo vína. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.
- 3
Náš tip: So solamylom pracujeme veľmi opatrne. Na zahustenie 4 porcií nám budú stačiť 2 kávové lyžičky rozmiešané v malom množstve vody, asi 3 polievkových lyžiciach.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu