Hovädzí guláš

dr - fotkadr, 6. mája 2015
Hovädzí guláš
Foto: dr
6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
1 PL
140 g
4 strúčiky
 štipka
1 ČL
1 PL
1 ČL
2 ks
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí som nechala ešte trocha zhnednúť a vydusiť vodu, ktorá sa vytvorila. Potom som cibuľu zhrnula na kôpku a na ňu som dala čierne mleté korenie, drvenú rascu, papriku sladkú mletú, papriku štipľavú mletú, premiešala som všetko a pridala pokrájané mäso. Mäso som nechala zatiahnúť, pridala som rajčinový pretlak a bobkový list. Premiešala som a podliala vodou tak, aby mäso len vykúkalo. Takto som mäso dusila prikryté 2 hodiny za občasného premiešania.

  2. 2

    Po 2 hodinách som skúsila či je mäso mäkké (bolo) a aj šťava mala správnu chuť. Prelisovala som cesnak a pridala majoránku. Premiešala som, prikryla a nechala 1 minútu prevrieť, odstavila som a nechala ešte 15 minút odležať.

  3. 3

    Príloha je podľa chuti. Ja mám rada zemiaky, manžel pečivo.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Ďakujem Vám. @afataga , ja dávam cesnak pretlačený vždy až na konci do všetkého a potom už podľa možnosti nevarím a keď tak len chvíločku, tak si cesnak zachová tú správnu chuť a arómu v jedle.
Tvoj gulas vyzera velmi dobre a cesnak davam tiez ku koncu varenia
aby bola aroma cesnaku v jedle intenzivnejsia.Sikulka si.
2x dr, bobor1