Hovädzí guláš

dr - fotkaDr, 6. mája 2015 12:56
Ďalšie recepty »
Hovädzí gulášFoto: dr
6
porcií
30 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí som nechala ešte trocha zhnednúť a vydusiť vodu, ktorá sa vytvorila. Potom som cibuľu zhrnula na kôpku a na ňu som dala čierne mleté korenie, drvenú rascu, papriku sladkú mletú, papriku štipľavú mletú, premiešala som všetko a pridala pokrájané mäso. Mäso som nechala zatiahnúť, pridala som rajčinový pretlak a bobkový list. Premiešala som a podliala vodou tak, aby mäso len vykúkalo. Takto som mäso dusila prikryté 2 hodiny za občasného premiešania.

  2. 2

    Po 2 hodinách som skúsila či je mäso mäkké (bolo) a aj šťava mala správnu chuť. Prelisovala som cesnak a pridala majoránku. Premiešala som, prikryla a nechala 1 minútu prevrieť, odstavila som a nechala ešte 15 minút odležať.

  3. 3

    Príloha je podľa chuti. Ja mám rada zemiaky, manžel pečivo.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist