Foto: dr
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí som nechala ešte trocha zhnednúť a vydusiť vodu, ktorá sa vytvorila. Potom som cibuľu zhrnula na kôpku a na ňu som dala čierne mleté korenie, drvenú rascu, papriku sladkú mletú, papriku štipľavú mletú, premiešala som všetko a pridala pokrájané mäso. Mäso som nechala zatiahnúť, pridala som rajčinový pretlak a bobkový list. Premiešala som a podliala vodou tak, aby mäso len vykúkalo. Takto som mäso dusila prikryté 2 hodiny za občasného premiešania.
- 2
Po 2 hodinách som skúsila či je mäso mäkké (bolo) a aj šťava mala správnu chuť. Prelisovala som cesnak a pridala majoránku. Premiešala som, prikryla a nechala 1 minútu prevrieť, odstavila som a nechala ešte 15 minút odležať.
- 3
Príloha je podľa chuti. Ja mám rada zemiaky, manžel pečivo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aby bola aroma cesnaku v jedle intenzivnejsia.Sikulka si.
výborný zrozumiteľný postup.
cesnak tiež pridávam až na koniec a nechám chvíľku zakryté, aby sa rozležal.
úžasné prudko jedlé foto :-)
*****
...Fachmanom je jasne, že guľaš muši bic taky fajny, že še zje caly, inak vam na druhy dzeň skysne...