Hovädzí guláš

dr - fotkadr, 6. mája 2015
Hovädzí guláš
Foto: dr
6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
1 PL
140 g
4 strúčiky
 štipka
1 ČL
1 PL
1 ČL
2 ks
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí som nechala ešte trocha zhnednúť a vydusiť vodu, ktorá sa vytvorila. Potom som cibuľu zhrnula na kôpku a na ňu som dala čierne mleté korenie, drvenú rascu, papriku sladkú mletú, papriku štipľavú mletú, premiešala som všetko a pridala pokrájané mäso. Mäso som nechala zatiahnúť, pridala som rajčinový pretlak a bobkový list. Premiešala som a podliala vodou tak, aby mäso len vykúkalo. Takto som mäso dusila prikryté 2 hodiny za občasného premiešania.

  2. 2

    Po 2 hodinách som skúsila či je mäso mäkké (bolo) a aj šťava mala správnu chuť. Prelisovala som cesnak a pridala majoránku. Premiešala som, prikryla a nechala 1 minútu prevrieť, odstavila som a nechala ešte 15 minút odležať.

  3. 3

    Príloha je podľa chuti. Ja mám rada zemiaky, manžel pečivo.

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
akosi sa tu v poslednych dnoch rozthlo vrece s gulasmi, tvoj sa mi paci, krk je na gulas velmi dobry, kedy dat cesnak, na to su dva celkom odlisne nazory, jeden kuchar povie, ze hned do zakladu, druhy povie, ze az na konci, tak si vyber :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Ďakujem Vám. @afataga , ja dávam cesnak pretlačený vždy až na konci do všetkého a potom už podľa možnosti nevarím a keď tak len chvíločku, tak si cesnak zachová tú správnu chuť a arómu v jedle.
krásny recept na guláš, veľmi sa ti vydaril :-)
výborný zrozumiteľný postup.
cesnak tiež pridávam až na koniec a nechám chvíľku zakryté, aby sa rozležal.
úžasné prudko jedlé foto :-)
*****
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Ďakujem Vám všetkým za Vaše uznanie, veľmi ste ma potešili, že Vás môj recept zaujal :-).
@dr , bola si dôkladná, ja by som nemala trpezlivosť dusiť cibuľu pol hodiny, no možno aj to sa odrazilo na konečnom výsledku, pomyslela by som si, že kým sa mäso udusí domäkka, aj cibuľa zmäkne. Ale farba guľášu je pekná a celé to na tom tanieri láka.

Pridaj komentár k receptu: