Dala som sa na pečenie chlebíkov, kombinácia receptu talianskeho chleba a slovenského, tu je výsledok :)
porcií
príprava
na 250-175 °C
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g /Rivercote-sedliacky/ | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks 42g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 1/2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL zarovno | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g /narezané na polovicu/ | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL zarovno | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL zarovno | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks uvarené v šupke | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Po dvoch hodinách vypracovania cesta položíme opatrne do opekacej nádoby narežeme asi na 1cm do hĺbky cesta priečne rezy nožom. a dáme na 175 stupňov C, 1 hodinku upiecť v elektrickej trúbe. Každých 15 min. potrieme slanou vodou a posekanými bylinkami.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
V poradí pridávam do nádoby vodu,cukor,soľ,peper,bazalku,rozmarín,olivový olej,smotanu,múku a na koniec droždie a zemiaky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Kto nemá pekárničku. Pripravíme si kvások z vody,cukru a droždia. Odvážime si múku do nádoby, pridáme soľ,peper,bazalku,rozmarín,olivový olej,smotanu,zemiaky a na koniec pripravený kvások. Vypracujeme cesto min.pol hodiny. Po pol. hodine cesto prekladáme ako uterák niekoľko krát po 15.min intervale, v polovici prekladania a kysnutia cesta pridáme na polovicu pokrájané olivy. Po dvoch hodinách vypracovania cesta položíme opatrne do opekacej nádoby, narežeme priečne rezy do cesta nožíkom a dáme do predom vyhriatej rúry na 250C.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Po vložení cesta na chlieb, znížime teplotu na175 stupňov C a pečieme 1 hodinku v elektrickej rúre. Každých 15 min. potrieme slanou vodou a posekanými bylinkami.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Upečený chlebík dáme vychladnúť na mriežku.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
a môžeme vychutnávať vôňu a pôžitok taliansko-slovenského chlebíka :)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu