Foto: bejgi
Dala som sa na pečenie chlebíkov, kombinácia receptu talianskeho chleba a slovenského, tu je výsledok :)
porcií
príprava
na 250-175 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g /Rivercote-sedliacky/ |
|
1/2 ks 42g |
|
1 KL |
|
1 1/2 KL |
|
1 štipka |
|
1 PL zarovno |
|
250 ml vlažná |
|
120 g /narezané na polovicu/ |
|
1 PL zarovno |
|
1 PL zarovno |
|
2 PL |
|
2 ks uvarené v šupke |
|
Postup
-
1
Po dvoch hodinách vypracovania cesta položíme opatrne do opekacej nádoby narežeme asi na 1cm do hĺbky cesta priečne rezy nožom. a dáme na 175 stupňov C, 1 hodinku upiecť v elektrickej trúbe. Každých 15 min. potrieme slanou vodou a posekanými bylinkami.
-
2
V poradí pridávam do nádoby vodu,cukor,soľ,peper,bazalku,rozmarín,olivový olej,smotanu,múku a na koniec droždie a zemiaky.
-
3
Kto nemá pekárničku. Pripravíme si kvások z vody,cukru a droždia. Odvážime si múku do nádoby, pridáme soľ,peper,bazalku,rozmarín,olivový olej,smotanu,zemiaky a na koniec pripravený kvások. Vypracujeme cesto min.pol hodiny. Po pol. hodine cesto prekladáme ako uterák niekoľko krát po 15.min intervale, v polovici prekladania a kysnutia cesta pridáme na polovicu pokrájané olivy. Po dvoch hodinách vypracovania cesta položíme opatrne do opekacej nádoby, narežeme priečne rezy do cesta nožíkom a dáme do predom vyhriatej rúry na 250C.
-
4
Po vložení cesta na chlieb, znížime teplotu na175 stupňov C a pečieme 1 hodinku v elektrickej rúre. Každých 15 min. potrieme slanou vodou a posekanými bylinkami.
-
5
Upečený chlebík dáme vychladnúť na mriežku.
-
6
a môžeme vychutnávať vôňu a pôžitok taliansko-slovenského chlebíka :)
Diskusia k receptu