Bravčová špecialitka

uschi - fotkauschi, 5. mája 2010
Bravčová špecialitka
Foto: uschi

Toto robievam často, hlavne keď je sezóna na chren /doma vypestovaný/, so sterilizovaným to nie je ono.

3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 pohárik
1 pohárik
4 PL
1 PL
400 g
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na pásiky. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opražíme. Potom teplotu znížime a mäso dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame uhorky a kapiu na tenké pásiky, vložíme do hrnca, zalejeme rozmixovanými paradajkami, pridáme worcester, soľ, korenie a 2 lyžice strúhaného chrenu. Premiešame a udusíme domäkka. Podľa chuti ešte dochutíme.

  3. 3

    Na tanier naservírujeme zemiakové hranolky, na ne dáme mäso, prelejeme kapiovo-uhorkovou zmesou, pokvapkáme tatárskou omáčkou a posypeme čerstvým chrenom.

Diskusia k receptu

marlen
taký bravčový takmer stroganov s chrenom - zábavná kombinácia. dve otázky - musí byť tatárska? treba 5O minút na varenie, nie je to pridlho?
marienka44
1 poharik sa mysli 7 dcl-ový? Ja by som dala aj kapiu sviezu, ak je k dostaniu.
uschi
Jasné, že tatárka nemusí byť, čo komu chutí, to si tam dá - majonézu, alebo aj nič. No a tých 50 minút nie je veľa, mäsko treba opražiť a potom dusiť, ja mám rada mäsko keď je udusené celkom domäkka, no, záleží na každom, ako to má rád:)
Ja dávam 7 dl poháre, omáčka má u nás veľký úspech, preto jej robím veľa. Rada používam už sterilizované /domáce/suroviny, pretože sú už dochutené a viac nám to tak chutí ako s čerstvými.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia