Foto: uschi
Toto robievam často, hlavne keď je sezóna na chren /doma vypestovaný/, so sterilizovaným to nie je ono.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na pásiky. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opražíme. Potom teplotu znížime a mäso dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou.
- 2
Medzitým si nakrájame uhorky a kapiu na tenké pásiky, vložíme do hrnca, zalejeme rozmixovanými paradajkami, pridáme worcester, soľ, korenie a 2 lyžice strúhaného chrenu. Premiešame a udusíme domäkka. Podľa chuti ešte dochutíme.
- 3
Na tanier naservírujeme zemiakové hranolky, na ne dáme mäso, prelejeme kapiovo-uhorkovou zmesou, pokvapkáme tatárskou omáčkou a posypeme čerstvým chrenom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja dávam 7 dl poháre, omáčka má u nás veľký úspech, preto jej robím veľa. Rada používam už sterilizované /domáce/suroviny, pretože sú už dochutené a viac nám to tak chutí ako s čerstvými.