Strakatý černicový koláč s pudingom
Hrnčekový koláč s čerstvými lesnými černicami. Objem hrnčeka je 270 ml. Veľkosť plechu závisí od veľkosti hrnčeka a od toho, aký vysoký chcete Zobraziť celý popisHrnčekový koláč s čerstvými lesnými černicami. Objem hrnčeka je 270 ml. Veľkosť plechu závisí od veľkosti hrnčeka a od toho, aký vysoký chcete mať upečený koláč.
Suroviny
| Hrnčekové cesto: | |
| 2 ks (veľkosť L) |
|
| 1 hrnček (270 ml) |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 hrnček (3,5 %) |
|
| 2 hrnčeky |
|
| štipka |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 liter (lesné čerstvé) |
|
| Vanilkový puding: | |
| 750 ml (3,5 %) |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 2-3 PL |
|
| Smotanovo-jogurtová poleva: | |
| 400 g (16 %) |
|
| 250 g (10%) |
|
| 2-3 PL |
|
| Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv uvarím puding z mlieka, zlatých klasov a cukrov. Prikryjem a nechávam bokom.
- 2
Cesto pripravím vyšľahaním celých vajec s cukrom do peny. Prilejem olej, mlieko a na jemných otáčkach premiešam. Nasleduje múka zmiešaná so štipkou soli a práškom do pečiva. Dve tretiny cesta vylejem na tukom vymastený a hrubou múkou posypaný plech s rozmermi 28 x 38 cm. Do zvyšného cesta dávam kakaový prášok a 2 PL mlieka, riadne premiešam. Tmavé cesto vylejem cikcakom nepravidelne na svetlé cesto. Premiešam špajľou.
- 3
Na cesto naberačkou nalievam do mriežky uvarený ešte teplý puding tak, aby nezakryl celé cesto. (Môžete pravidelne klásť aj lyžicou kôpky pudingu.)
- 4
Navrch pravidelne husto rozsypem všetky očistené neochutené nazbierané čerstvé lesné černice. Vidličkou černice sem-tam pozatláčam do cesta aj do pudingu. Černice nie sú ničím ochutené.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrolujem.
- 6
Upečený horúci koláč natieram smotanovo-jogurtovou polevou, ktorú som si pripravila vymiešaním uvedených surovín.
- 7
Po riadnom vychladnutí koláč posypem čerstvou nastrihanou mätou a nakrájam.
Tiež Černicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu