Foto: martula22
Túto kapustnicu varievala ešte moja babka. Volá sa preto štedrá, že že do nej pridávali aj klobásky, ryby a údené maso ,pretože u nich Zobraziť celý popisTúto kapustnicu varievala ešte moja babka. Volá sa preto štedrá, že že do nej pridávali aj klobásky, ryby a údené maso ,pretože u nich bolo zvykom jedávať na vianoce len toto jedno jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme údené mäso a rybaciu hlavu / alebo rybaciu filetu/ a urobíme vývar- varíme pomaly aspon hodinu. Vyberieme mäso aj hlavu a do vývaru dáme kyslú kapustu, sušené huby, slivky a na kolieska pokrájanú klobásku. Pridáme na drobno nasekaný cesnak , bobkový list,soľ ,koreniny / podľa chuti/ a pomaly varíme.
- 2
Keď je kapusta mäkká,zahustíme zemiakom a necháme ešte chvíľu povariť.Zatiaľ si vychladnuté údené maso pokrájame na kúsky a z ryby oberieme maso - pridávame si do taniera podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu