Foto: elekra
Toto je koláč môjho kamaráta Danka, krásna a osviežujúca inšpirácia na horúce letné dni, vynikajúci dezert s akýmkoľvek ovocím, bezkonkurenčne najlepšií je s Zobraziť celý popisToto je koláč môjho kamaráta Danka, krásna a osviežujúca inšpirácia na horúce letné dni, vynikajúci dezert s akýmkoľvek ovocím, bezkonkurenčne najlepšií je s ríbezľami, ale chutí aj s iným ovocím. Odporúčam vyskúšať. Danko, ďakujem!
porcií
príprava
na 180°C °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
2 lyžice |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1/2 sáčku |
|
Plnka: | |
2 kelímky |
|
2-4 lyžice (podľa chuti) |
|
2-3 lyžice (podľa chuti) |
|
|
|
|
|
na posypanie ovocia |
|
Postup
-
1
Z hladkej múky, práškového cukru, prášku do pečiva, zmäknutého masla a vajíčka spracujeme jemné keksové cesto.
-
2
Vypracované cesto
-
3
zabalíme do fólie a dáme odpočívať do chladničky (asi 1/2 - 1 hod.)
-
4
Vychladnuté cesto vytvarujeme do formy (piekla som v tortovej forme)
-
5
Pečieme na 180 °C asi 20 až 25 minút. Dávame pozor, cesto je veľmi krehké.
-
6
Necháme vychladnúť a pripravíme si plnku z ricotty, arašidového masla a práškového cukru.
-
7
Arašidové maslo a práškový cukor pridávame postupne a hlavne podľa chuti. Vymiešame hladký krém,
-
8
ktorý natrieme na vychladnutý korpus.
-
9
Na plnku nasypeme veľa veľa ovocia, ja som dala černice a čučoriedky. Černice sú z chalupy na Gemeri a čučoriedky z Telgártu, všetko v biokvalite.
-
10
Posypeme práškovým cukrom a pridáme ešte tie čučoriedky
-
11
a tiež hojne posypeme práškovým cukrom.
-
12
Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Rez koláča nemám, beriem ho zajtra babám do roboty.
Diskusia k receptu