Morčacie mäsko so zeleninkou

martina34 - fotkamartina34, 22. mája 2010
Morčacie mäsko so zeleninkou
Foto: martina34

Veľmi jednoduchý receptík, chutný a zdravý.

3
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
2 PL
3 ks
1 ks
1 dcl
podľa chuti
štipka
1/2 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľku a necháme postáť. Zatiaľ si nakrájame mäsko na plátky, mrkvu na rezance a cukinu na polkolieska.

  2. 2

    Zohrejeme si v panvici olej a popražíme na ňom cibuľku. Pridáme mäsko, mrkvu, chvíľku popražíme, pridáme soľ, mletú červenú papriku a ostatné koreniny a soľ a zalejeme paradajkovým pretlakom.

  3. 3

    Dusíme asi 20 minút a poto pridáme aj cukinu, môžeme pridať aj kukuričku z konzervy, ale nemusíme. Dusíme ešte 10-15 minút podľa toho, koľko mäsko potrebuje, ak bude mäkké skôr, odstavíme. Podávať môžeme s ryžou alebo len so zeleninkou.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka robievam so zeleninou ale bez pretlaku - vyskúšam.
zdezda
:-))) mňaaam, to si dám na večeru, je to vhodné aj na delenú stravu bez ryže :-)
brcka13
Mnam...vyzera to zaujimavo...dnes si to urobim na obedik...mnam :) :)
martina34
dúfam, že ti to bude chutiť, my sme dnes boli na hríby, takže dnes máme pochúťku s dubáčikmi :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia