Slimáky s cesnakovým maslom

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml
250 ml
3 vetvičky
24 ks
24 ks
2 strúčiky
2 PL
2 PL
2 PL
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme slimáky z konzervy a necháme 7 minút slabo vrieť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť v tekutine. Slimáky necháme odkvapkať a povkladáme ich do ulít.

  2. 2

    Rúru zohrejeme na 200 °C. Zmiešame cesnak, bazalku, petržlen a estragón, potom vmiešame maslo, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Do každej ulity vložíme kúsok cesnakového masla, naaranžujeme ich na plech prikrytý vrstvou kamennej soli a pečieme 7 až 8 minút, kým sa maslo neroztopí a slimáky neprehrejú. Podávame ihneď s chrumkavým chlebom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Vymazať
už niekoľko dní hľadám recept na slimáky, ale podľa žiadneho zoznamu, ani podľa abecedy /podľa písmen - S / som sa k nemu nedostala,až teraz prácne som sa preklikala vo fran.kuchyni až po neviem akú stranu.Ďakujem, ani som nevedela, žeslimáky dostať aj iné ako mrazené

Pridaj komentár k receptu: