
Sladká ryža
Ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode tak, ako sme zvyknutí. Pridáme štipku soli. Pudingový...

Bravčová roláda
Raz sme mali doma mäso a nevedeli sme čo sním. Pozreli sme do chladničky čo máme...

Liptovské droby
Autorka:Jana Majeská , Recept od starej mamy. Veľmi rada mám zemiaky, ako s cibuľou, rascou, masťou...

Polievka z hlivy ustricovitej
Všetku zeleninu nakrájame na rezančeky, cibuľu najemno, toto všetko mierne orestujeme na oleji, zasypeme...

Nutellové cookies s arašidmi a praclíkmi
Kto by nemiloval Nutellu? Cookies plnené touto čokoládovo-orieškovou nátierkou budú jedny z najlepších, aké ste kedy...

Bezlaktózová štrúdľa
Pre všetkých, ktorí nesmú mliečne a radi maškrtia. Ide to aj bez mlieka...

Citrónová bábovka Magnólia
Viem, dobre viem, že každá šikovná slovenská gazdinka má svoj, ten najsamlepšejší ako aj...

Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...

Kráľovnine rezy
Je to zaujímavý recept, mám ho z maďarskej web stránky. Osobne ho zaraďujem do skupiny...

Buchtičky ako od babičky
Recept ako každý iný... na najlepšie kysnuté buchty... pretože pre každého sú najlepšie práve tie...

Krupicový koláč so slivkami
Maslo vymiešame s cukrom a 4 žĺtkami, pridáme tvaroh a detskú krupicu s práškom do pečiva....

Zapečené bramborové knedlíky
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, šunku nebo uzené maso a nakrájené...

Orechové taštičky plné šľahačkovo-čokoládovým krémom
Tento recept mám zo staršieho čísla českej verzie Rytmusu života. V tom časopise som objavila množstvo...

Hovädzí krk na keli a paprike
Jedlo vzniklo tak, že som použila suroviny z chladničky, ktoré sa mi nikde inde nehodili:)

Opečené cestoviny
Cestoviny sú národné jedlo talianska, no udomácnili sa aj v našej kuchyni a robievame ich na...

Prekladané sójové plátky
Chutné sýte jedlo inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.

Jordánska ryža
V oblasti blízkeho východu, najmä v arabských krajinách sa pripravuje ryža na rôzne spôsoby a veľmi...

Crostata alla frutta alias talianska ovocná torta
Veľmi obľúbená torta hlavne v letných mesiacoch, keď máme k dispozícii veľa čerstvého ovocia. Nenáročná...

Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky...

Rezne pod jablkovou perinou
Maso umyjeme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvílku odlezat. Ochutené rezne potom...

Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...

Vlašský šalát
Mam ho rada pre to lebo doňho ide samá dobrá a chutná zelenina. Najčastejšie ho pripravujem...

Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...

Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.

Bábovka v štýle Panettone
Tento rok som nemala talianske Panettone, tak som skúsila niečo podobné upiecť. Bábovka je...

Senecké langoše
Recept som dostala dávno od mojej kolegyne ktorá počas letných prázdnin brigádovala na Seneckých jazerách a tam...

Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....

Krém z medvedieho cesnaku
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom...

Pečené buchty s marhuľovým džemom spod Schneebergu
Recept na pečené buchty Schneebergbuchteln, aké sme ochutnali v horskej chate Baumgartner pod najvyšším kopcom Dolného...