Krupicový koláč so slivkami
Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 27. novembra 2012
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 27. novembra 2012
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
250 g |
|
150 g (Hera, maslo) |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
250 g (slivky, ringloty) |
|
Na posýpku: | |
80 g |
|
100 g |
|
140 g |
|
Postup
-
1
Maslo vymiešame s cukrom a 4 žĺtkami, pridáme tvaroh a detskú krupicu s práškom do pečiva.
- 2
Vymiešame do tuha sneh zo 4 bielkov a zľahka ho pridáme do tvarohovej zmesi.
- 3
Cesto vylejeme na vymastený plech, poukladáme naň vykôstkované ovocie (slivky) a posypeme posýpkou z vyššie uvedených surovín, ktoré spolu zmiešame.
- 4
Pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvarohu som ale dala oveľa menej a aj tak sa mi to cesto zdalo veľmi riedke, koláčik len tak tak “drží pokope”.
Aj tak ďakujem za recept, je veľmi chutný.