Krupicový koláč so slivkami

Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 27. novembra 2012
Krupicový koláč so slivkami
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
250 g
150 g (Hera, maslo)
4 PL
1 ks
250 g (slivky, ringloty)
Na posýpku:
80 g
100 g
140 g




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s cukrom a 4 žĺtkami, pridáme tvaroh a detskú krupicu s práškom do pečiva.

  2. 2

    Vymiešame do tuha sneh zo 4 bielkov a zľahka ho pridáme do tvarohovej zmesi.

  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený plech, poukladáme naň vykôstkované ovocie (slivky) a posypeme posýpkou z vyššie uvedených surovín, ktoré spolu zmiešame.

  4. 4

    Pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

likalu
Robím z krupice rezy a sú mňamové, určite aj toto vyskúšam
kucharka
Koláčik upečený, robila som z polovičnej dávky, do tortovej formy.
Tvarohu som ale dala oveľa menej a aj tak sa mi to cesto zdalo veľmi riedke, koláčik len tak tak “drží pokope”.
Aj tak ďakujem za recept, je veľmi chutný.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia