Kuracia roláda

francuzska1 - fotkafrancuzska1, 13. apríla 2013

Náš dnešný vymyslený obed...

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
3 ks
cca 200 g
10 plátkov
podľa chuti netreba veľa, slanina je slaná
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 čl

Postup

  1. 1

    Na začiatok sa chcem priznať, že som neplánovala sem tento recept pridávať, tak som ho ani počas prípravy nefotila. To som si len tak dnes za pochodu vymyslela, ale kedže nám chutilo a dcérka už spinká, tak som sa rozhodla z Vami podeliť. Aby ste mali predstavu v čom som tú roládu robila dodatočne som Vám vyfotila formu /ako vidíte tuk je už stuhnutý po bokoch/, lebo radšej 1x vidieť ako 100x počuť.

    Kuracia roláda - obrázok 1
  2. 2

    Takže poďme na roládu. formu som si vystlala plátkami slaninky, vystala som aj boky. Na slaninku som dala kuracie mäsko /mala som vykostené kura, trup, krídelká,kosti putovali do hrnca na polievku/. Konkrétne som použila prsia a stehná, ktoré som si okorenila a trošičku osolila, ale ozaj veľmi málo, veď slaninka je slaná až až, ta pusti šťavu a tá krásne prejde roládou.

  3. 3

    Na panvicu som šupla miešanú zeleninu /mala som v mrazáku otvorenú miešanú zeleninovú zmes/, aby si aj ona užila trošku tepla, veď zimy už bolo dosť. Trošku som ju poliala olejom, bez UV filtra :-), ale nebojte sa, nespálila sa, podliala som ju aj vodou, veď treba pitný režim dodržiavať he he. Keď milá zeleninka vyzerala byť konečne zo mňa namäkko pridala som k nej vajíčka a spolu ich spárovala, a tak sa nám narodila praženička so zeleninkou.

  4. 4

    Milú praženičku som natlačila do formy a prikryla ju ešte vrstvou mäska. Formu som vyklopila na pripraveny alobal, do ktorého som roládu zabalila a vložila späť do formy. Takto pripravenú roládu som šupla do rúry na 200°C asi na 45 minút. Upečenú ju môžte podávať buď s ryžou, zemiakovým pyré alebo zeleninovým šalátom alebo ... To nechám na Vás!!! Ať Vám chutná priatelia!!!

Diskusia k receptu

francuzska1
jeeeeej, od vas @babidka , to beriem ako kompliment;-)
ja som chcela hlavne nieco jednoduche k obedu a kozu z kurata uz nemala, aby som tu roladu zabalila do nej a aby nebola moc sucha...
a hlavne sa mi ju nechcelo omotavat spagatom... tak ma napadlo toto... ale urcite to aj ini takto robia...
aroooo
páči sa mi to, len nechápem načo tá" hádzaná" z formy do alobalu a hlavne späť do formy, keď už mám tvar, v tom alobale by sa to neupieklo položené na pekáčiku? ukladám a niekedy vyskúšam
francuzska1
@aroooo , jasne, ze upieklo, ale tak som zaspinila len malu formu, pekaciky mam o nieco vacsie... + som mala istotu, ze to bude drzat pozadovany tvar, ale urcite to nemusis davat do formy ako ja... len som pisala ako som to robila ja, kazdy si z toho vyberie co chce;-))) ked nechce plnku so zeleninkou da napr. sampiony, sunku, susene paradajky, slivky... kazdy podla seba;-)))
francuzska1
@aroooo , a este jeden dovod som mala, ta mala forma mi nezabrala tolko miesta v rure, nuz som mohla supnut este aj tortovu formu, v ktorej som upiekla nas poobedny dezertik;-))), takze som mala 2v1;-)))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha