Foto: najkuchticka
Zachutia a este aj potesia :)
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
500 g |
|
1/4 l |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1/2 kocky |
|
100 g rozpustený |
|
1 ks nastruhana |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 dcl |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Potrebujeme na vykrajovanie okruhlé formičky troch veľkosti. Najväčšiu na vykrojenie hlavy, strednú na nos a maličkú na vykrojenie nosových dierok.
- 2
Zapravíme klasickým spôsobom na kysnuté cesto. Cesto by malo byť trocha hustejšie.
- 3
Kým cesto kysne, tak si pripravíme plnku. Orechy, rum, pr.cukor a hrozienka zmiešame.
- 4
Po vykysnúti cesto vyváľame a vyvaľkáme na 1/2 cm. Väčším kolieskom vykrojíme dupľonane kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku, okolo kraju potriene žltkom a priložíme druhé a jemne pozatlačáme. Naplnené kolieska potrieme celé žltkom.
- 5
Potom povykrajame menšie kolieska na ňufák a doň ešte po dva maličké na nosové dierky. Priložíme na naplnené koliesko, tak aby bolo na jednej strane a na druhu vrchnu zo zbytku vytvarujeme ušká. Na očká použijeme hrozienka. Potrieme žltkom a upečieme.
- 6
Zo zbytku cesta môžme urobiť nejaký malý koláč s posýpkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Trošku som nepochopila ako im vytvarujem také bacuľaté bruško, pôjde mi to urobiť len z dvoch koliesok a nafúkne sa?
Škoda že tu nemám vnučku, určite by sme ich dnes piekli, ale uložím si ich do KK a keď príde dáme sa do toho. Veď naplniť sa prasiatka môžu tým čo má každý rád: makovo-lekvárovou plnkou, tvarohovou, kakaovou ......
Vďaka za nápad, zrozumiteľný popis a krásne foto.
varecha.pravda.sk/recepty/plnene-prasiatka-fotorecept/152...
super hlavne pre deti:)