Plnené prasiatka

najkuchticka - fotkanajkuchticka, 31. marca 2012

Zachutia a este aj potesia :)

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 160-170 °C

Suroviny

500 g
1/4 l
2 PL
1 ks
1/2 kocky
100 g rozpustený
1 ks nastruhana
1 ČL
1 ks
PLNKA:
100 g
2 PL
1/2 dcl
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Potrebujeme na vykrajovanie okruhlé formičky troch veľkosti. Najväčšiu na vykrojenie hlavy, strednú na nos a maličkú na vykrojenie nosových dierok.

  2. 2

    Zapravíme klasickým spôsobom na kysnuté cesto. Cesto by malo byť trocha hustejšie.

  3. 3

    Kým cesto kysne, tak si pripravíme plnku. Orechy, rum, pr.cukor a hrozienka zmiešame.

  4. 4

    Po vykysnúti cesto vyváľame a vyvaľkáme na 1/2 cm. Väčším kolieskom vykrojíme dupľonane kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku, okolo kraju potriene žltkom a priložíme druhé a jemne pozatlačáme. Naplnené kolieska potrieme celé žltkom.

  5. 5

    Potom povykrajame menšie kolieska na ňufák a doň ešte po dva maličké na nosové dierky. Priložíme na naplnené koliesko, tak aby bolo na jednej strane a na druhu vrchnu zo zbytku vytvarujeme ušká. Na očká použijeme hrozienka. Potrieme žltkom a upečieme.

  6. 6

    Zo zbytku cesta môžme urobiť nejaký malý koláč s posýpkou.

Diskusia k receptu

adkas
mile prasiatka, mam rada taketo srandicky v kuchyni
hubata
Kvííík, kvik ....... Budkáčik a Dubkáčik, ale sú len utešení.
Trošku som nepochopila ako im vytvarujem také bacuľaté bruško, pôjde mi to urobiť len z dvoch koliesok a nafúkne sa?
Škoda že tu nemám vnučku, určite by sme ich dnes piekli, ale uložím si ich do KK a keď príde dáme sa do toho. Veď naplniť sa prasiatka môžu tým čo má každý rád: makovo-lekvárovou plnkou, tvarohovou, kakaovou ......
Vďaka za nápad, zrozumiteľný popis a krásne foto.
michsamant
Jeej taketo prasiatka (plnene tvarohom) pekavala moja mam na Stedry den, ked sme boli male :) krasne.
michsamant
*moja mama som chcela napisat.... a Budkacik a Dubkacik je moja oblubena kniha :)
ainy
joj to je zlaté, toto skúsim :-)
baboja
Velmi milé.Decka budu mat radost.Urcite vyskusam.Aj ked s kysnutym cestom si moc nerozumiem.
stacy77777
to je tak milééééé,super nápad, vlastne asi všetkým,čo sme si pozreli tvoj recept si vyčarovala úsmev na tvári a to je vzácne
medovnicek
kedysi dávno som ich aj ja piekla podľa receptu, ktorý bol uverejnený v časopise Život, vďaka za pripomenutie receptu, tie tvoje sú veľmi vydarené




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia