Foto: marika10
Takto tiramisu robím ja:-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si kávu a necháme vychladiť. Pred použitím scedíme a ochutíme amarettom. Oddelíme žĺtka od bielok. Do žĺtkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme kým sa cukor nerozpustí a kým žĺtka nebudú vyšľahané do peny.
- 2
Pridáme mascarpone a ručne kruživými pohybmi jemne miešame. Mascarpone nešľahať mixérom, inak to bude riedke.
- 3
Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme do misy kde sú žĺtky a mascarpone. A môžeme vrstviť:Ja som použila tortovú okrúhlu formu s priemerom 26 cm Vložíme piškóty namáčané v káve, dáme krém a opäť piškóty a krém. Povrch posypeme kakaom alebo grankom. Ja som dala granko lebo horké na vrchu nám nechutí. Odložíme do chladničky!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu