Pravé tiramisu

marika10 - fotkamarika10, 9. mája 2014
Pravé tiramisu
Foto: marika10

Takto tiramisu robím ja:-)

10
porcií
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
7 PL
500 g
4 PL
400 ml
1 veľký balík
2 - 3 kališky
na posypanie alebo Granko
štipka




Postup

  1. 1

    Uvaríme si kávu a necháme vychladiť. Pred použitím scedíme a ochutíme amarettom. Oddelíme žĺtka od bielok. Do žĺtkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme kým sa cukor nerozpustí a kým žĺtka nebudú vyšľahané do peny.

  2. 2

    Pridáme mascarpone a ručne kruživými pohybmi jemne miešame. Mascarpone nešľahať mixérom, inak to bude riedke.

  3. 3

    Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme do misy kde sú žĺtky a mascarpone. A môžeme vrstviť:Ja som použila tortovú okrúhlu formu s priemerom 26 cm Vložíme piškóty namáčané v káve, dáme krém a opäť piškóty a krém. Povrch posypeme kakaom alebo grankom. Ja som dala granko lebo horké na vrchu nám nechutí. Odložíme do chladničky!

Diskusia k receptu

denyany
Koľkokrát tu bude ešte tiramisu a tvarohovo - piškótový nepečený koláč?
svedka
ach,treba sa uz len zasmiat :) Chutne moze byt,ale nevyzera tak lakavo ako ostatna stovka ,,pravych,, tiramisu zverejnenych UZ na Vareche...
steffik
No tak nie je tiramisu ako tiramisu , pozor na to ! Ale myslím si , že každá máme ten "naj" recept, Podľa mňa je tu malo piškót na to množstvo krému. A to robím tiramisu skoro každý mesiac. Mám svoje finty, aby to nepadlo ale bolo pekné. Ako každá.
tiginko
to slovo "pravé" alebo "originál" je ako červené súkno na väčšinu z nás @marika10. Inak by sme sa tu možno ani nezastavili, lebo podobných tiramisu je tu bohužiaľ až priveľa. Len taká malá rada: možno máš príliš namočené/rozmočené tie piškóty, lebo tiramisu by si malo uchovať pri servírovaní pevnejší tvar a majú byť pekne vidieť jednotlivé vrstvy. Piškóty musíš len veľmi rýchlo omočiť v káve. Predpokladám, že krém si nemala riedky, lebo si o tom písala
ivav
môže byť chutné, to bola asi "rýchlovka", u nás by sa zjedlo aj také ak by doma nebolo nič sladké
evanaaa
Aj aj si myslím, že bielka tam nemajú byť, napokon, vpravo je niekoľko receptov, jeden aj od p. Žídeka, treba porovnať......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia