Foto: tkatka
Zlatá, sladká rybka s korunkou :)))
na 190 °C
Suroviny
Cesto dobošky na spodnú tortu: | |
20 ks |
|
400 g |
|
400 g |
|
12 g |
|
Cesto na rybku: | |
2 ks |
|
100 g |
|
3 PL |
|
90 g |
|
10 g |
|
3 g |
|
Krém: | |
10 ks |
|
500 g |
|
250 g |
|
1 PL |
|
875 g |
|
Punčovyna: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poťahovacia hmota: | |
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme dobošové pláty. Naraz vyšľaháme z 10 vajíčok, rozdelíme na 2 plechy. Pláty odrežeme na polovicu tak dostaneme 8 plátov. 6 plátov ide na spodnú časť torty, a 2 pláty idú do punčoviny. Upečieme si aj kakaové cesto na rybku.
-
2
Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky, kakao a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Krém natrime na spodný plát.
-
3
Na krém položíme ďalší plát...
-
4
...a tak postupujeme, položíme aj posledný plát.
-
5
Celú tortu potrieme krémom, dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Kakaové cesto nakrájame na 3 rovnaké časti, z ktorých si vykrojíme tvar rybky.
-
7
Na spodný korpus natrieme krém...
-
8
...na krém položíme ďalší korpus...
-
9
...tiež potrieme krémom a položíme odrezky z korpusu.
-
10
Z odrezkou a z dobošových plátov, lekváru, umu, kakaa si urobíme punčovinu, ktorou dotvarujeme rybku.
-
11
Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a potiahneme tortu, uhladíme a zbytky odrežeme. Lyžičkou spravíme škrupiny.
-
13
Urobíme si korunku, oči, nos, ústa, plutvy (plutvy som nestihla odfotiť). Vodou prilepíme na rybku.
-
14
Poťahovacou hmotou som potiahla aj spodnú tortu, ktorú som nastriekala na modro. Torta rybka čaká na jej farbu, ktorú som nastriekala zlatou farbou :)))
-
15
Spodnú tortu som ešte ozdobila, a položila som na ňu zlatú rybku :)))
pre mňa by to bol aj priodvážny sen..
a ty hravo urobíš a zavesíš na obdiv sem..:-))))