Zlatá, sladká rybka s korunkou :)))
na 190 °C
Suroviny
| Cesto dobošky na spodnú tortu: | |
| 20 ks |
|
| 400 g |
|
| 400 g |
|
| 12 g |
|
| Cesto na rybku: | |
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 90 g |
|
| 10 g |
|
| 3 g |
|
| Krém: | |
| 10 ks |
|
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 1 PL |
|
| 875 g |
|
| Punčovyna: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Poťahovacia hmota: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme dobošové pláty. Naraz vyšľaháme z 10 vajíčok, rozdelíme na 2 plechy. Pláty odrežeme na polovicu tak dostaneme 8 plátov. 6 plátov ide na spodnú časť torty, a 2 pláty idú do punčoviny. Upečieme si aj kakaové cesto na rybku.
-
2
Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky, kakao a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Krém natrime na spodný plát.
-
3
Na krém položíme ďalší plát...
-
4
...a tak postupujeme, položíme aj posledný plát.
-
5
Celú tortu potrieme krémom, dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Kakaové cesto nakrájame na 3 rovnaké časti, z ktorých si vykrojíme tvar rybky.
-
7
Na spodný korpus natrieme krém...
-
8
...na krém položíme ďalší korpus...
-
9
...tiež potrieme krémom a položíme odrezky z korpusu.
-
10
Z odrezkou a z dobošových plátov, lekváru, umu, kakaa si urobíme punčovinu, ktorou dotvarujeme rybku.
-
11
Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a potiahneme tortu, uhladíme a zbytky odrežeme. Lyžičkou spravíme škrupiny.
-
13
Urobíme si korunku, oči, nos, ústa, plutvy (plutvy som nestihla odfotiť). Vodou prilepíme na rybku.
-
14
Poťahovacou hmotou som potiahla aj spodnú tortu, ktorú som nastriekala na modro. Torta rybka čaká na jej farbu, ktorú som nastriekala zlatou farbou :)))
-
15
Spodnú tortu som ešte ozdobila, a položila som na ňu zlatú rybku :)))









pre mňa by to bol aj priodvážny sen..
a ty hravo urobíš a zavesíš na obdiv sem..:-))))