Bravčovo hríbkový perkelt so zelerovými haluškami
Foto: anina6
Najprv som myslela, že spravím na obed hríbovu omáčku, ale vyskúšala som kombináciu mäsa a mrazených hríbov, ktoré mi ešte ostali v mrazáku. K Zobraziť celý popisNajprv som myslela, že spravím na obed hríbovu omáčku, ale vyskúšala som kombináciu mäsa a mrazených hríbov, ktoré mi ešte ostali v mrazáku. K tomu som spravila klasické nokerle, akurát som do nich pridala nasekanú zelerovú vňaťku.
príprava
Postup
-
1
Bravčové mäso si nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji, pridáme rascu a opražíme všetko spolu. Potom pridáme červenú mletú papriku a mäso. Všetko poriadne premiešame a necháme restovať.
- 2
Mrazené hríby prepláchneme pod tečúcou vodou a pridáme k mäsku, keď je už asi do poly hotové. Pridáme hrášok, podlejeme vodou a necháme variť. Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie a na špičku noža chilli korenie a jednu polievkovú lyžicu horčice.
- 3
Keď je mäso s hríbkami udusené, zahustíme sladkou smotanou na varenie s pridaním asi 1 lyžice hladkej múky. Necháme prevrieť a odstavíme zo sporáka. Podávame s nokerľami alebo knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
So smotanou je paprikáš.
Nič si z toho nerobte, väčšina slovenských tzv. profesionálnych kuchárov to tiež nevie...
Dakujem tortilla za nahliadnutie do mojho receptu,ci uz perkelt alebo paprikaš,hlavne ze chutilo.