Smotanový posúch
Smotanový posúch

Dvojdielny smotanový posúch s kôprom a klobásou

peti - fotkapeti, 23. februára 2018
Dvojdielny smotanový posúch s kôprom a klobásou
Foto: Peti

Smotanový posúch je múčny koláč na slano s rôznymi ingrediencami. Ja som použil na tento recept dve ingredience a to klobásu a kôpor. Zobraziť celý popisSmotanový posúch je múčny koláč na slano s rôznymi ingrediencami. Ja som použil na tento recept dve ingredience a to klobásu a kôpor. Na kraje posúcha som pridával klobásu a stred som posypal kôprom. Tento smotanový posúch je vhodný na konzumáciu ako slaná chuťovka, ale vhodná je aj napr. s fazuľovou či s Jókai polievkou.

6
porcií
90 minút
príprava
25-30 minút
na 180  °C

Suroviny

4-5 dcl
1/2 kocky
400 g
1-1,5 KL
1/2 dcl
400 g
1 ks
1/4 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misky alebo rychlokvasky vlejeme 4-5 dcl vlažného mlieka. Potom pridáme 1/2 kocky kvasníc a všetko dobre premiešame. Zakryjeme a necháme 10 min. kvasiť. Takto si vytvoríme zákvas.

  2. 2

    Potom do zákvasu pridéme 400 g polohrubej múky, soľ 1-1/2 KL a 1/2 dcl oleja. Všetko spolu dobre premiešame, zakryjeme a dáme na 1 hodinu kvasiť (ja to dávam do postele).

  3. 3

    Po asi hodine si na plech pridáme trocha oleja a dobre ho po celom plechu rozotrieme aj na boky, aby sa posúch nepripálil. Na plech dáme cesto a rozotrieme ho po celom plechu rovnomerne (ja to rozotieram s plastovou stierkou potretou olejom). Treba boky cesta trochu so stierkou pridvihnúť kvôli plnke, aby nepretiekla.

  4. 4

    Do misky vylejeme 400 g smotany /t.j.2 tegliky/, pridéme 1 celé surové vajíčko a vegetu 1/4 kávovej lyžičky (môžeme dať aj menej, to záleží podľa chuti. Všetko dobre premiešame a pomaly nalejeme do plechu na cesto. Jemne a súmerne rozotrieme s plastovou stierkou a pridáme ingredience - ja som dal po krajoch na malé kusy nakrájanú klobásu a stred som vysypal na drobno nakrájaným kôprom. Vložíme do vyhriatej trúby na 180 °C a pečieme 25-30 minút. Dávame pozor na kraje, aby sa moc nepripiekli, nespálili.

    Dvojdielny smotanový posúch s kôprom a klobásou - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
Aj ja robievam takéto koláče, voláme ich báleše. Sú výborné na sladko aj na slano.
jozka2
mam taketo balese-posuchy velmi rada hlavne ak mam k tomu tanier plny dobrej polievky.Dobre achutne si napiekol,skoda,ze byvas tak daleko nechala by som sa pozvat
motyka
Výborný - u nás beliš - si urobil. Lákavá aj rôznosť chutí. Zajtra vyskúšam. Ale mne k tvarohu nejde vegeta - tak ja len so soľou. A k tomu starodávnu, babkinu vianočnú kapustnicu. Zase ma naši pochvália. Ďakujem za recept.
motyka
Ešte raz som prečítala suroviny a nemáš tam tvaroh, aj keď na foto vyzerá akoby tam bol. A ja ho aj pridám. Určite bude dobrý aj ten môj. Dám vedieť.
luwinka
Tak ja toto nepoznám , preto si ho uložím do KK. Vdaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia